Minns du Claras påsk?

För exakt tio år sedan arbetade jag på Västerbottens Folkblad. Min blogg började bli riktigt stor och den dåvarande chefredaktören tyckte att jag skulle ge ut en egen tidning. För mina bloggläsare och för VFs prenumeranter. Vilken dröm – klart jag vill det!

I december visade jag ju julnumret av min tidning så nu tänkte jag att jag måste visa påsknumret också. Även om det alltid är lite genant att kolla på något som man skapat för länge sedan. Någon som minns tidningen? Den här kom ut påsken 2010. Mig själv på omslaget så klart. No shame, haha. Oprah och Amelia hade ju visat vägen. Och typsnittet hade jag valt med inspiration av tidningen Lula.

Jag blir faktiskt glad av att bläddra i den här tidningen. Frimodigt att sminka sig till en påskkärring på omslaget. Illrött hår hade jag också. Det var tider, det!

Tidningen innehöll bland annat ett hemmahosreportage från härliga Jenny Brandt

Och så tips på roliga gammaldags påsklekar.

Massa påskrecept såklart… Marängkycklingar, äggbakelser och små kokos- och chokladägg. Gud som jag kämpade med att fota det här och försöka fånga dagsljuset. Hade en alldeles för dålig kamera så det var verkligen inte lätt.

Jag åkte till och med upp till min faster i Kalix för att göra ett reportage om den ultimata påskbuffén. Hon är fantastisk på att laga mat så det kändes naturligt.

Dessutom innehöll tidningen massa pysseltips och bilder från min ateljé – det rum som idag är vårt sovrum. Mycket vitt och blommiga, glada mönster och färger till det. Cath Kidston och GreenGate var stilidealet på den tiden.

Det otroliga är ju att tidningen var helt fri från reklam. Inte en annons! Ni läsare beställde efter den i mängder och så skickade vi ocksåut den som en present till VF-prenumeranterna.

Jag avrundade tidningen med att bjuda på pyssel och pynt man kan göra av konservburkar. Daterat men ändå lite härligt!

Och lite roligt är att det var just den här tidningen som gjorde att några förlag fick upp ögonen för mig och att jag sedan erbjöds tre olika bokkontrakt. Valde slutligen att signera med Bonnier Fakta och det resulterade i boken Underbaraclara Vintagepimp & Hemmafix. Men den får vi prata om en annan gång.

Oh, the good old days!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 kommentarer på “Minns du Claras påsk?”

 1. Åh! Jag minns. Du var väldig inspiration för mig som 18åring och lika mycket nu 10 år senare!

 2. Herregud vad jag följt dig länge inser jag nu. Minns denna som att det vore igår. Bodde utomlands då och kunde inte beställa tidningarna. Har liksom inte heller märkt övergången från ditt estetiska uttryck då vs nu. Du har liksom inte medvetet bytt stil och inredning för att du vill ha en speciell image utan det har fått växa fram organiskt. Så som det ska vara!

 3. Klart jag minns! Helt underbar är den! Idag ska jag gå och köpa vit choklad och nonstop för att göra dina ”stekta ägg” från den tidningen 🙂 Tack för att jag har fått följa med i ditt liv så länge; din blogg är så otroligt bra att de borde lägga ner alla bloggprisutdelningar (för du borde likt Zlatan och det där fotbollsprsiset vinna jämt!). Glad påsk! 🐣

 4. Klart jag minns! Och tror till och med att jag har kvar den i gömmorna någonstans. Så fint!

 5. Ja, tänk vad länge jag har följt dig. Har träffat dig på trädgårdsmässan och har en bild med oss två! Har också tidningarna kvar. Så kul. Du och din familj har verkligen skapat er ett underbart sätt att leva. Idag när internet och närheten finns till världen så är det ju perfekt. På min ungdomstid då gröna vågen kom på 70-talet, så var det för främmande att flytta bort från civilisationen när man är född i Stockholm och har all familj och vänner här.
  Nu bor jag i en ekoby som ligger 15 minuter från T-centralen, det blev bra ändå 🙂

 6. Klart jag minns! Har följt dig länge bra blogg mysig att läsa. Glad Påsk 🐣🐣

 7. Nej vad härlig nostalgitrip! Boken finns faktiskt i min bokhylla, brukar bläddra i den ibland när jag vill ha lite inspiration eller bara försjunka i fina bilder en stund.

 8. Den kommer jag ihåg! Har den sparat här hemma i min påsklåda så kollar i den och inspireras en gång om året 🙂

 9. Klart jag minns! Har den faktiskt kvar i en låda på vinden där den har sällskap av Claras jul och lite andra magasin jag inte kunnat göra mig av med.