För exakt tio år sedan arbetade jag på Västerbottens Folkblad. Min blogg började bli riktigt stor och den dåvarande chefredaktören tyckte att jag skulle ge ut en egen tidning. För mina bloggläsare och för VFs prenumeranter. Vilken dröm – klart jag vill det!

I december visade jag ju julnumret av min tidning så nu tänkte jag att jag måste visa påsknumret också. Även om det alltid är lite genant att kolla på något som man skapat för länge sedan. Någon som minns tidningen? Den här kom ut påsken 2010. Mig själv på omslaget så klart. No shame, haha. Oprah och Amelia hade ju visat vägen. Och typsnittet hade jag valt med inspiration av tidningen Lula.

Jag blir faktiskt glad av att bläddra i den här tidningen. Frimodigt att sminka sig till en påskkärring på omslaget. Illrött hår hade jag också. Det var tider, det!

Tidningen innehöll bland annat ett hemmahosreportage från härliga Jenny Brandt

Och så tips på roliga gammaldags påsklekar.

Massa påskrecept såklart… Marängkycklingar, äggbakelser och små kokos- och chokladägg. Gud som jag kämpade med att fota det här och försöka fånga dagsljuset. Hade en alldeles för dålig kamera så det var verkligen inte lätt.

Jag åkte till och med upp till min faster i Kalix för att göra ett reportage om den ultimata påskbuffén. Hon är fantastisk på att laga mat så det kändes naturligt.

Dessutom innehöll tidningen massa pysseltips och bilder från min ateljé – det rum som idag är vårt sovrum. Mycket vitt och blommiga, glada mönster och färger till det. Cath Kidston och GreenGate var stilidealet på den tiden.

Det otroliga är ju att tidningen var helt fri från reklam. Inte en annons! Ni läsare beställde efter den i mängder och så skickade vi ocksåut den som en present till VF-prenumeranterna.

Jag avrundade tidningen med att bjuda på pyssel och pynt man kan göra av konservburkar. Daterat men ändå lite härligt!

Och lite roligt är att det var just den här tidningen som gjorde att några förlag fick upp ögonen för mig och att jag sedan erbjöds tre olika bokkontrakt. Valde slutligen att signera med Bonnier Fakta och det resulterade i boken Underbaraclara Vintagepimp & Hemmafix. Men den får vi prata om en annan gång.

Oh, the good old days!