Vårlängtan i hela magen

Idag har det varit fullskalig snöstorm här hemma (som ni kan se på min instastory) och min grusplan som hade tinat fram är nu täckt av ett tjockt lager snö igen. Och mina stackars penséer hukar under kylan. Jag brukar inte vara så känslig för dåligt väder men det här kändes ändå ovanligt tråkigt. För just nu finns det ingenting jag längtar efter som jag längtar efter en solig, kylig vårkväll i trädgården när jag kan vara ute och skrubba utemöbler och gödsla pallkragarna. Jag längtar efter koltrastsång, snödroppar och det första gröna skimret som anas i trädkronorna. Jag längtar efter den säregna doften från en framtinad blöt gräsmatta. Ihop med smältvatten och lera under stövlarna. Åh som jag längtar! Det riktigt suger i magen.

Tur då att jag genom instagram ändå kan få njuta alla våriga gårdar söderöver. Det gör mig lycklig varje dag. Extra mycket njuter jag av röda små stugor i vårsol! Här kommer några favoriter från mitt instagramkonto @underbaraboning

@marielundskan 

På den här mossbelupna grönskimrande stengärsgården skulle jag vilja balansera i tygskor och vårkappa. Vackert så det inte är riktigt klokt

@illmyra_timmerhusvard

Och den här lilla stugan med de knotiga träden och den försiktigt grönskande gräsmattan får mig att vilja göra hoppsasteg och rulla runt på marken och få kappan alldeles full av fjolårsgräs. Livspirret!

@gronafonster

Och tänk att få vårstäda i det här huset. Hänga ut trasmattor att piska på farstubron. Vädra korsdrag genom de spröda fönstren och ta bort innerglasen så att gränsen mellan inne och ute suddas ut.

@karintorparen

Och här skulle jag vilja ta ut min kaffekopp en solig förmiddag. Sätta mig på den lilla bänken invid husväggen och blunda mot solen.

@erikashus

Och jag drömmer om att gå en sväng i trädgården på kvällen för att fösa in hönsen och haspa till huset och se till så att de är i tryggt förvar.

@hagafrida 

Och så vill jag sitta i den här gungan en aprilkväll när kylan biter en i kinderna. Gunga och titta på sjöutsikten tills jag är alldeles kall i baken och måste skynda mig in. Fast jag helst vill vara ute hela ljusa natten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer på “Vårlängtan i hela magen”

  1. Det är fascinerande att Sverige har sådana kontraster. I Skåne är det bara några dagar innan rapsfälten blommar. Visserligen ovanligt tidigt (i år har vi inte haft någon vinter, inte onormalt för att vara Skåne men ovanligt många verkar ha reagerat på det). Den där tiden när man bara vill vara ute hela tiden, snart är den här! Både i norr och söder. I år känns det extra trösterikt.

  2. Jag känner så väl igen den där känslan du beskriver, det är lite så där typiskt april tycker jag att lite vårluras med vår ena dagen och sedan vips vinter den andra. Jag längtar efter att springa runt barfota utomhus allra mest just nu, eller ja slippa strumpor och skor. Men än är det för kallt, tänker jag på förra påsken vill jag minnas att det var rätt varmt ändå? Fast jag kan också missminna mig.

  3. Här hade vi 18 grader igår, björkarna har gröna små blad och magnolian slog ut för några dagar sedan.
    Snö låter otroligt avlägset.