I veckan har vi äntligen gjort slag i något som jag längtat efter – Ulf har nämligen flyttat ut ur vårt sovrum.

Hans spjälsäng har ju stått här inne med mig i över ett år. Det gick bra i början eftersom han sov som en stock. Men nu när han lägger sig vid halv sju på kvällarna och är lättväckt har ju rummet varit obrukbart efter den tiden. Jag har smugit mig in i mörkret vid läggdags och slängt alla kläder i en hög. Trasslat mig ner under täcket och hållit andan. Ändå har han vaknat. Men nu har jag fått tillbaka sovrummet! Eller vi – för Jakob har sovit med storbarnen och jag har sovit med Ulf sedan han kom. Att sova i olika sovrum är för övrigt mitt bästa hack under bebistiden. Så dumt att båda ska få störd nattsömn. Då kan man ju inte avlasta varandra.

Känns lite sorgligt att Ulf flyttat ut – men ärligt talat mest skönt för oss båda. Han har sovit som en liten gris i två nätter och jag har inte hört ett knyst ifrån honom.

Innan vi gjorde iordning det här sovrummet (tidigare mitt kontor) delade vi i många år rum med barnen. Vårt sovrum var i praktiken deras lekrum. Och sedan dess är jag lite allergisk mot sånt. Jag vill ha ett städat, lugnt och avskilt sovrum där man alltid kan dra sig undan och inte bli stört av tusen leksaker och grejer som dräller överallt.

Så skönt att ha fått tillbaka det.

Vi gjort också gjort en rokad på möbler på övervåningen i väntan på vissa ombyggnationer. Så just nu står det alltså fyra skåp i sovrummet.

Lite övermöblerat jag vet. Men mysigt ändå.

Jag fyller ju år snart och pappa kom förbi häromdagen och lämnade min födelsedagspresent. Har inte sett honom på två månader eftersom min pappa är 70+ och jag inte vill riskera att smitta honom. Men pappa lämnade i alla fall över en stor påse torkat renkött som han gjort åt mig (älskar och önskar mig varje år) samt en chokladask och en födelsedagsbukett. Buketten står nu på mitt nattygsbord. Så mysigt med blommor här. På sommaren har jag alltid bukett på nattygsbordet så jag får vakna med blicken på blommor.

Jag har vågat mig på att ta fram mina piedestaler igen nu när Ulf inte ska vara här inne och härja hela tiden. Som jag saknat dem. Har ca åtta till i källaren som väntar på att få en plats när Ulf blivit äldre.

Fast lite småbarnshärj blir det väl fortfarande.

Idag lördag ska vi fortsätta med städandet och omorganiserandet på övervåningen.

Jag ska också ta barnen och cykla och köpa lördagsgodis. Älskar att cykelsäsongen är igång. Ska bara fixa en hjälm åt mig och en åt Ulf nu också.

Sedan ska jag försöka fotografera Ulfs nya sovrum. Om ni vill se? Det är en lite annorlunda lösning minst sagt…