Den hÀr tisdagen var en riktig superdag! Jag Äkte in till stan med Ulf för att göra nÄgra jobbÀrenden pÄ morgonen. Varmt och soligt och jag premiÀrade strumpbyxlösa ben!

PÄ lunchen mötte jag upp min vÀn Elina. Hade med mig en picknickkorg och sedan promenerade vi lÀngs Àlven och hittade en bÀnk att fika pÄ. Jag fick födelsedagspraliner och en liten present. Det var sÄ mysigt att se massa UmeÄbor som kommit ut ur sitt ide. Som kisade mot solen, joggade eller rastade en hund. Helt glada med axlarna sÀnkta och skrattrynkor vid ögonen. NÀr jag kom tillbaka till bilen för att köra hem igen visade termometern 18 grader!

Och eftersom att det Àr tisdag Àr det matlag. Den hÀr gÄngen hemma hos oss. Men vi inledde först med ett sjöbad.

NĂ„gra badare var djĂ€rvare Ă€n andra…

Brrrr…

Stina badade isvak för första gÄngen. Grupptrycket kan Ästadkomma mycket.

Jag doppad mig tvÄ gÄnger. Det Àr alltid det andra doppet som Àr skönast. Orkar man Àr det vÀrt att ta minst tvÄ stycken med en kort paus emellan!

Smulf doppade sig ocksÄ. Fast bara med rumpan i en lerpöl.

NÀr vi badat klart skyndade vi oss hem till verandan dÀr det var 27 grader varmt. (Vad Àr min besatthet av grader förresten? Ett tecken pÄ plusgradersabstinens?) Jag hade lagat lamm som stÄtt i ugnen i sju timmar och föll i bitar för att det var sÄ mört. Kryddade med bland annat rosmarin, timjan, apelsinzest, citronzest och massor av kanel och vitlök. JÀdrar vilken succé det blev! Gott med kött frÄn egen gÄrd!

Massa aioli till sÄklart

Och en stor hÀrlig sallad

Plus pangad potatis med timjan och smör pÄ.

Alla var hungriga som djur efter badet

Inte minst jag!

NÀr dagen gick över i kvÀll drog vi oss in frÄn verandan och kröp ner under filtar och plÀdar och sÄ satt vi och pratade till framemot tio. Man glömmer sÄ lÀtt den sena timmen nÀr det Àr sÄ ljust ute.

Och det var den supertisdagen det!