Blåsippan ute i backarna står

Det är den segaste, kallaste våren på många år. Och inte ens mina krokusar har behagat titta upp ännu. Men istället för att hänga läpp njuter jag alla vackra vårblommor på instagram. Här är några extra fina från mitt konto Underbaraboning

@leilalindholm

En spretig och underbar bukett från Leilas egen trädgård. Gillar man tager vad man haver-känslan. De spretiga grenarna ihop med de vackra tulpanerna i mildaste rosa.

@luthagenstyg

Den här bilden tog andan ur mig. Känner hur jag bara MÅSTE ha ett hav av scilla någonstans i min trädgård. Återstår bara att klura ut var…

@vasterby_skola

En charmerande gammal skola fotad ur påskliljorna, tazetterna och pingstliljornas perspektiv. När jag ser den här bilden påminns jag om att sitta mer på huk. Komma närmre marken och se växtligheten mer som jag gjorde som liten. Inte alltid i fågelperspektiv

@asliden129

Än dröjer det innan häggen börjar blomma här i Västerbotten. Men ojboj vad jag ska skära in häggbuketter då. Brukar dessutom göra fång och ställa på bord i trädgården. Där håller de sig fina länge. Att unna sig snittblommor UTOMHUS är en sådan ohemul lyx!

@plathuset

I Västerbotten är blåsippor fridlysta. Annars hade jag gärna plockat mig en sådan här bukett i vår blåsippebacke. Men kanske om jag planterar lite egna blåsippor? Då kan jag plocka och göra små buketter ihop med krokus. Mmmmm….

Vilken är din favoritvårblomma förresten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Blåsippan ute i backarna står”

 1. Gud vad skönt att jag flyttat från Västerbotten till södra Sverige. Minns väntan på vårarna sååå jobbiga.

 2. Åh, vitsippa, lätt!! Det är min favoritblommor alla kategorier. Jag älskar vitsippeskogar om våren. Så liten och anspråkslös blomma, på ett vis, men slösande många tillsammans ger mig mer vårkänsla än något annat.

 3. Finns ingenting som slår vitsippor. Där jag bor, några kilometer utanför Göteborg finns det ett stort område som är känt för sina vitsippebackar. På våren breder de ut sig som stora hav och man får samma känsla som i Ronjafilmen i scenen där hin och Birk ska fånga in vildhästarna.
  Det är så vackert att det tar andan ur en!

 4. Måste ändå säga Tussilago. Mest för att det är den första som kikar fram i dikeskanter och viskar att våren är här.

  Det är verkligen trögt i år med våren här i Västerbotten. Kallt och oberäkneligt väder.

 5. Vårt scillahav är det absolut bästa! Tyvärr har rådjuren hittat hit (pga att folk matar dom inne bland villakvarteren) och de ser det som deras frukostbuffé.

  Bilderna med blommorna i fokus ur ”markperspektiv” får mig osökt att tänka på psalmen; Bara den som vandrar nära marken, kan se dina under Gud…

 6. Min mamma har bestämt sig för att våren är tidig i år här i Stockholm. ICKE, sa jag och skickade bilder från Timehop på när syrénerna var utslagna denna dag för några år sedan. Idag är knopparna fortfarande små och inte ens i närheten av att slå ut.

 7. Något helt ovidkommande men ändock intressant; du som är både estet och ordekvilibrist. Vad tycker du om att dina rubriker avstavas på de mest konstunderliga sätt?

  1. Haha ja du. Det ska vi fixa när vi bygger om sajten i sommar ☺️ Det är ett programmeringsfel

 8. Vår hägg står i full blom och varje morgon och kväll går jag och barnen ut och står under och njuter. MEN när vi plockar in kvistar luktar det så himla äckligt- varför? Gör det inte det för alla?

  1. Tips tips om du vill plantera blåsippor, kör på ungersk blåsippa, den är några veckor tidigare än den svenska, kan kan vara extra härligt “uppe hos dig” 💕

 9. Scilla. Det första vårtecknet från barndomen. Så förbannat järv med sin blåa blomma och gröna stjälk. Älskar hur den bara vräker sig, helt utan hänsyn till dassigt fjolårsgräs. Av samma anledning avgudar jag gullvivor, den röda varianten.

 10. Tips tips om du vill plantera blåsippor, kör på ungersk blåsippa, den är några veckor tidigare än den svenska, kan kan vara extra härligt “uppe hos dig” 💕

 11. Liljekonvalj! Och mötte grannen på väg från skogen härom dagen med några utslagna i handen så nu är det bara att ut o plocka.

 12. Och tänk, här i sydöstra hörna av vårt land blommar både syren och liljekonvalj. Fast våren är kall och sen här också.

 13. Fast det är ju inte hägg på bilden (och det sa du inte heller 🙂 ) Det är nog snarare körsbär.

 14. Knasig vår på ett sätt. Rapsfälten är gula och vackra sen veckor tillbaks, men nu är det ovanligt kallt i Skåne. Mina syrener blommar inte än men mycket snart!
  Favoritvårblomman är nog ändå tussilagon, även om förgätmigejen är så söt och blå och liljekonvaljen så romantisk. Tussilagon vinner för att den kommer i mars, tidig april (här där jag bor iallafall) när man börjat ge upp och den är så pigg och gul i alla dikeskanter. Blir alltid så glad när jag ser den första!

  1. Här i Malmö blommar syrén för fullt. Vissa buskar sedan två veckor. Det är galet!

 15. Måste nog ändå säga tussilagon, när man ser de små solarna i dikeskanten, då är det vår!
  Har dock ett hav av scillor på tomten och det är såklart supervackert, ser ut som vi har en sjö nedanför slänten. Men de har redan blommat över nu. Landet är låååångt!