Vi har världens härligaste värmebölja här just nu. Jag bara njuuuter. Tills jag blir för överhettad vilket jag blir på fem gånger om dagen. Jag tål värme dåligt. Därför är jag så glad att nu kunna starta dagen med ett bad i trädgården

Inne i ett buskage, i skydd från vind och sol står mitt lilla badkar och väntar på mig. När jag vaknar helt kvalmig och överhettad (solen steker mot våra sovrumsfönster från fyra på morgonen) så skyndar jag mig ut hit.

Ulf hänger på.

Sedan snabbt dopp ner i vattnet. Sitta kvar en stund och vänja kroppen vid det svala vattnet – så att jag blir svalkad på djupet. När jag kliver upp igen känner jag mig som en ny människa. Pigg, glad, klartänkt.

Det här är min underbara nya morgonrutin

Sedan upp, vira in mig i en handduk och hänga badrocken på tork på verandan.

Lite starkt kaffe och morgontidningen på det. Mer vore orimligt att önska av en sommarlovsmorgon.

Jag slog till direkt jag såg facebookannonsen om det här badkaret. Har alltid önskat mig just ett sånt här men det har verkat stört omöjligt att få tag på i Västerbotten. Fast hos Ett hus blir ett hem fanns faktiskt flera stycken i sortimentet när jag var där och köpte mitt. Ifall någon annan också är på jakt alltså.