Min nya morgonrutin

Vi har världens härligaste värmebölja här just nu. Jag bara njuuuter. Tills jag blir för överhettad vilket jag blir på fem gånger om dagen. Jag tål värme dåligt. Därför är jag så glad att nu kunna starta dagen med ett bad i trädgården

Inne i ett buskage, i skydd från vind och sol står mitt lilla badkar och väntar på mig. När jag vaknar helt kvalmig och överhettad (solen steker mot våra sovrumsfönster från fyra på morgonen) så skyndar jag mig ut hit.

Ulf hänger på.

Sedan snabbt dopp ner i vattnet. Sitta kvar en stund och vänja kroppen vid det svala vattnet – så att jag blir svalkad på djupet. När jag kliver upp igen känner jag mig som en ny människa. Pigg, glad, klartänkt.

Det här är min underbara nya morgonrutin

Sedan upp, vira in mig i en handduk och hänga badrocken på tork på verandan.

Lite starkt kaffe och morgontidningen på det. Mer vore orimligt att önska av en sommarlovsmorgon.

Jag slog till direkt jag såg facebookannonsen om det här badkaret. Har alltid önskat mig just ett sånt här men det har verkat stört omöjligt att få tag på i Västerbotten. Fast hos Ett hus blir ett hem fanns faktiskt flera stycken i sortimentet när jag var där och köpte mitt. Ifall någon annan också är på jakt alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Min nya morgonrutin”

 1. Täcker du över karet med något när du inte använder det? Tänker på allt pollen som flyger runt nu och täcker allt med en smutsgul hinna. Jag längtar tills den här ”gula perioden” är förbi! Men då är det ju dags för grusvägen att börja damma istället… 😂

  1. Undrar också samma. =) Å jag tänker på alla rackarns flygfän. >.< Man kanske får sy ett överdrag eller nåt. Så det kommer in luft å kanske regn. Hmm. *sneglar på badkaret på gården*

 2. På min bardoms hemgård stod ett gammalt badkar ute i trädgården, det användes istället för regntunna och samlade upp regnvatten. Där fyllde man alltså på vattenkannor för att vattna i trädgårdslandet och växthusen. Ett tips för dem som kan gilla det. 😊

  1. OBS! Oavsett badkar eller regntunna, barn kan drunkna där i om de trillar i och inte tar sig upp, det höll på att hända en kompis syskon då jag var liten. Det glömmer jag aldrig! Fick det bara berättat tror jag, men det skrämde mig rejält.

   1. Hu, jag tänkte samma sak. Det är ju en dödsfälla att låta vattnet stå… Ett ögonblicks verk förett nyfiket barn. Nu tror jag inte att Clara skulle lämna vattnet i karet!

 3. Åh det ser helt underbart ut! Kan inte tänka mig en bättre start på en varm sommardag😊

 4. Vilken smart idé! Har liksom aldrig slagit mig att man kan ha ett badkar utomhus. Förutom de som pappas kor hade att dricka ur i hagen om somrarna. Fast jag tror att grannarna skulle misstycka om jag satte ut ett badkar och tog ett morgondopp på vår lilla uteplats här på gården. Bor i hyresrätt =) Men det ser väldigt härligt ut på bilderna!

 5. Försökte leta på hemsidan efter info, men hittade inget kar. Hur fyller och tömmer man karet? Eller går det att täcka över med lock på något vis? Tänker så att inget litet barn druttar i och drunknar.

 6. Jag kan inte låta bli att undra hur mycket insekter och annat bös som samlas i det där badkaret, ganska snabbt? Det låter underbart men jag hade nog behövt byta vattnet varje gång. Det kanske du gör också, eller håvar ur allt bös. Ser jättehärligt ut nu iallafall 🙂

 7. Jag gör något liknande, fast storstadsversionen. Det vill säga, jag startar dagen med en snabb, kalldusch. Känns som att det är lättare att stå emot värmen om man “grundar som sval.” 🙂

   1. Vilken snäll och helt nödvändig kommentar! Hoppas att du mår bra! (Jaja, sten i glashus osv..)

 8. I stugan på Gotland har vi en utedusch i bersån. Samma princip. Samma känsla du beskriver. 💕