Och solen blir en klocka

Det fina med gamla hus – eller i alla fall många gamla hus – det är att man i samma rum har fönster i många väderstreck. Som i vårt vardagsrum. Man har sikt ut i alla vädersträck. Får in ljus från alla olika håll. Och solen blir en klocka som vandrar från rum till rum.

Jag trivs så bra på nedervåningen sedan jag möblerade om i matrummet. Det gav energi att göra rokad också i vardagsrummet. Flytta lite hyllor, tavlor och möbler. Någon undrade hur jag gör för att inte få en massa fula hål i alla väggar och jag har gjort ett inlägg om det här med värsta bästa hacksen.

Det är så mysigt att plocka in blommor och göra buketter lite överallt i huset

Vita bondpioner, kantnepeta, en kvist fingerborgsblommor och massa mörkbladig astilbe.

Min nya gamla ram har fått komma fram. Men saknar ännu motiv.

Myshörnan. Med pipskåpet jag köpte på loppis i vintras men inte hittat en plats till förrän nu.

Och så ytterligare ett nytt köp. Hittade den på Rosendahls Antik i Umeå – den trearmade lampan. Har aldrig sett just den här modellen av sneda skärmar ihop med en sådan lampfot förut men gillar den skarpt!

Fick ett ryck och städade ur bokhyllan också. Den rymmer egentligen alldeles för lite så håller jag inte efter blir den kaos.

Idag är det omväxlande regn och skurar här hemma. Och jag passar på att städa skafferiet och rensa lådor och göra prydligt där det tidigare varit kaos. Att få göra sånt i lugn och ro utan tidspress. Det tycker jag faktiskt är riktigt vilsamt. Ha en fin lördag allihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Och solen blir en klocka”

 1. Alltså så fint! Älskar att se dina bilder, det är verkligen bra inspiration (om jag någonsin flyttar från lägenhet till hus). Sen kan man ju alltid fixa det i en lägenhet också, eller en del i alla fall. 🙂 Så tack för att du delar!

  Besök gärna min blogg om du vill läsa lite om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och ångest. Kram!

 2. Hej Clara!
  Nåt jag börjat fundera mycket på när jag har börjat leta lampor på loppisar är elsäkerheten. De flesta är ju inte CE märkta om man säger så och kan ju därmed vara ganska farliga.

  Jag har sett att du brukar köpa en del begagnade lampor. Hur gör du, drar du om elen i dem själv eller använder du dem som de är?

  Ha de gott!

  Mari

 3. sådant fint lugn i dina bilder. tycker också om när man får rensa i ostördhet. lagom aktivt för att man ska hålla fokus på något så inte hjärnan far helt åt alla håll, men tillräckligt okrävande för att hjärnan ska få fara lite lagom åt alla håll. väldigt trevligt med regniga semesterdagar för just sådant!

 4. Jag fick en idé om hur du kan fixa glaset till pardörren som gick sönder som du skrev om i ett tidigare inlägg för en billig peng. Fixa ett nytt glas till dörren, ta ett bakplåtspapper, tejpa fast den på den på den andra dörren med glasskivan som är hel med det frostade motivet på, rita av, skaffa sen sån där fönsterfilm som man använder som insynsskydd som gör att fönstret ser frostat ut, ta en vass kniv/skalpell och skär ut motivet och limma fast den på den nya glasskivan.