Tisdagar och torsdagar är lite hektiska för oss nu när skördetiden börjat. För just dessa dagar levererar vi grönsaker hem till våra prenumeranter. Med elcykel eller elbil. Varje år har vi satsat på att fördubblat mängden grönsaker vi odlar. Och varje år får vi avsättning för alltihop. Det är ju fantastiskt egentligen!

Imorse cyklade jag och Uffe till Marstorp för att överinse packandet.

I år har vi ett sånt bra packsystem. På det gula rullbandet ställer vi papplådan som ska fyllas. Och i de grå lådorna finns de olika grönsakerna som ska ner i varje låda.

Man puttar den framför sig och fyller på allt eftersom.

Extremt nöjd med vår nya tejp!

Och så här ser veckobrevet ut som vi skickar ut till alla kunder. Med nyheter och uppdateringar om odlingsåret och på baksidan recept och information om råvarorna. Som ni ser på bilden är vi ganska många som jobbar på Marstorps Mat i sommar.

Och kolla in vår fina grönsaksbil!

Uffe följde med och blev glad för att träffa Ylva-Karin.

De har ju precis skaffat världens snällaste, coolaste och lugnaste kattunge. Har aldrig sett något liknande. Hon bara spinner när ettåringarna kånkar runt på henne. Önskar SÅ att jag inte var allergisk. Då hade vi skaffat katt för länge sedan.

Jag surrade lite med Ulrika också medan barnen härjade och lekte. Så glad för att jag får leva och verka här. Och att mina vänner också gör det. Jag vill inte bo på landet och åka härifrån varje dag för att arbeta. Jag vill leva hela mitt liv här. Och det gör mig glad att det sammanhanget bara växer sig starkare.

Två fina ekobönder som blir lurvigare ju längre odlingssäsongen fortskrider.

Vi har några få prenumerationsplatser lediga fortfarande. Och om du är snabb hinner du knipa en (så fort vi börjar leverera för säsongen brukar vi få upprätta en väntelista för nya kunder). Antingen beställer du grönsakslådan eller så beställer du grönsakslådan + grovsakslådan (skulle STARKT rekommendera det senare). Grönsakslådan innehåller nyskördade grönsaker som morötter, sockerärter och broccoli. Medan grovsakslådan också innehåller olika rotsaker, kål av alla sorter och mycket, mycket mer!

Vi levererar hem till dörren med elcykel om du bor i centrala delarna av Umeå. För alla andra sker hemleveransen med elbil och det får bland annat fint att beställa hem till Obbola, Holmsund, Sävar, Stöcksjö, Brån, Håkmark, Vännäsby, Hissjö…

All information om Marstorp och våra odlingar och hur du blir grönsaksprenumerant. Det hittar du här