Vad passar denna kalla Ärstid om inte de stickade vantarnas fyra i topp?! HÀr kommer de fyra par jag Àlskar mest och anvÀnder flitigast just nu. Utan inbördes ordning.

Mitt blÄ vantfynd frÄn Myrorna kostade kring femtiolappen vill jag minnas. Perfekt stora till mina jÀttelabbar och tÀtt stickade sÄ att de verkligen hÄller vÀrmen. Jag gillar vantar med lÄnga skaft sÄ man slipper det dÀr otÀcka glepet vid handleden. Vanligt problem nÀr man har ap-lÄnga armar som jag har.

Detta Ă€r mitt senaste vantinköp – skaffade dem pĂ„ höstlovet i Jokkmokk i en handarbetesbutik. Älskar hur mönstret gĂ„r pĂ„ tummen och den enkla men vackra fĂ€rgstĂ€llningen. Riktiga julottan-vantar om du förstĂ„r vad jag menar?

Dessa underbara vantar har jag fÄtt av min vÀn Sofia Kammeborn som stickat dem till mig. TÀnk att Àga ett par vantar gjorda av en stickguru? Det kÀnns högtidligt pÄ nÄgot vis. Och det hÀr Àr inga dussinvantar utan ganska avancerade förestÀller jag mig. Inuti vanten sitter nÀmligen Ànnu en fodervante. Som gör dessa till de varmaste i samlingen. Vansinnigt vackra snöflingemönstrade vantar som jag blir galen nÀr mina söner lÄnar av mig!

Slutligen dessa skönheter som en blogglÀsare skickade mig i present. Hennes mamma (om jag inte minns fel) hade gjort dem. Ibland blir jag sÄ förtvivlad för dÄ fattas ena vanten men den kommer alltid tillbaka till mig igen. Dyker upp under nÄgot skÄp, sticker fram bakom ett element eller hittas som en knöl lÀngst ner i min vinterkappa som har hÄl i fickfodret. Vi hör ihop helt enkelt <3

Spanar alltid efter tjocksockar pÄ loppis