Åh gulp. Efter nĂ„gra riktigt kalla dagar vĂ€ntas nu ett nytt snöovĂ€der dra in. Ganska mysigt om man bara inte mĂ„ste Ă„ka nĂ„gonstans. Det Ă€r en sĂ„dan dĂ€r riktig vinter nu. Huset inbĂ€ddad i meterhöga snödrivor – kallt och mörkt. Och jag trivs verkligen med det. Vi Ă€r inte pĂ„ vĂ€g nĂ„gonstans och inget sĂ€rskilt ska hĂ€nda. Nu gĂ€ller det bara att hĂ„lla ihop och försöka följa med tills det anas ljusning vid horisonten.

Jag har varit sÄ trött och frusen hela dagen sÄ nÀr barnen kom hem hoppade vi ner i badkaret. Badar med Ulf var och varannan dag och ibland en eller bÄda av storpojkarna ocksÄ. DÄ Àr det trÄngt om saligheten kan jag sÀga. Men varma bad Àr medicin mot vintertröttheten. Och att bada med smÄbarn Àr mitt bÀsta tidsfördriv nÀr jag lÀngtar tills han ska somna och ingenting riktigt orkar.

Omistliga saker i januari

Storpack stearinljus

Tjocksockar i mÀngder

Badskum som doftar gott

Kilovis med tepÄsar

TÀckbyxor och tÀckjacka som hÄller varmt oavsett vÀderlek