Åh gulp. Efter några riktigt kalla dagar väntas nu ett nytt snöoväder dra in. Ganska mysigt om man bara inte måste åka någonstans. Det är en sådan där riktig vinter nu. Huset inbäddad i meterhöga snödrivor – kallt och mörkt. Och jag trivs verkligen med det. Vi är inte på väg någonstans och inget särskilt ska hända. Nu gäller det bara att hålla ihop och försöka följa med tills det anas ljusning vid horisonten.

Jag har varit så trött och frusen hela dagen så när barnen kom hem hoppade vi ner i badkaret. Badar med Ulf var och varannan dag och ibland en eller båda av storpojkarna också. Då är det trångt om saligheten kan jag säga. Men varma bad är medicin mot vintertröttheten. Och att bada med småbarn är mitt bästa tidsfördriv när jag längtar tills han ska somna och ingenting riktigt orkar.

Omistliga saker i januari

Storpack stearinljus

Tjocksockar i mängder

Badskum som doftar gott

Kilovis med tepåsar

Täckbyxor och täckjacka som håller varmt oavsett väderlek