Blev så glad när den här boken kom med posten innan påsk. Jag har tjuvbläddrat i den hos en vän och tänkt klicka hem men istället skickade fina Erica Åberg boken till mig. Byggnadsvård – hur du får tid, råd och kraft att restaurera ditt hem

Den här boken skulle vi haft när vi köpte vårt hus. En perfekt gåva till alla som funderar på att köpa eller precis tagit sig an ett äldre hus och vill renovera det på ett hållbart, miljövänligt och tidstypiskt vis.

Det jag gillar med Erikas byggnadsvård är att hon inte är dogmatisk. Det finns många byggnadsvådsböcker på marknaden men de flesta ger mig ont i magen och stresspåslag över alla fel, måsten och ajabajan. Där har ju min kompis Ulrika som är både byggnadsvårdare och arkitekt erbjudit en sund motvikt och rimlig medelväg för mig. Och det tycker jag Erika Åberg också gör. Hon är aldrig kategorisk utan lyfter fram många olika perspektiv på renovering av äldre hus. Ger mig lust och hopp istället för dåligt samvete!

Boken lyfter praktiska tekniker och steg-för-stegbilder på hur man putslagar en murstock eller gör en färgtrappa – men också jämställdhetsfrågor och äktenskapliga råd för minskad konfliktnivå. Alltihopa sånt som är viktigt när man lever i ett renoveringsprojekt som kanske är ens stora livsdröm – men däremellan också ett stort stressmoment.

Ja det var dagens boktips från mig, det <3 Kan förresten tipsa om att Erikas instagramkonto också ger massa bra inspiration och knep kring renovering!