Rasande: Att cykla i motvind i en uppförsbacke utan mössa.

Glad: Att sitta i bilen på vägen till min sommarstuga.

Fascinerad: Fyrkantiga pedagoger som försöker göra fyrkanter av alla bubbliga, mjuka och oregelbundet formade barn. Vilka tror de att de är? Med vilken rätt?!

Illamående: Att äta tidigt på morgonen.

Generad: Om Jakob skulle lägga sig i bråk eller diskussioner på bloggen eller andra sociala medier. Alltså typ kommentera och försvara mig. Så fruktansvärt pinsamt beteende. Ibland skämtar Jakob och säger att han ska göra det och då rodnar jag från hårfästet till tånaglar.

Rädd: Att vakna i vargtimmen. Inte för själva vaknandet utan för att jag får katastroftankar och till viss del också ångest av det. Lyckas jag somna om är det helt försvunnet när jag vaknar på morgonen.

Föraktfull: När folk är okunniga utan att bry sig eller känna att de har en skyldighet att upplysa sig.

Pirrig: Första gången jag ska ha på mig nya, snygga kläder

Panikslagen: Små hål i en klunga. Alltså när trypofobi visar sitt fula tryne.

Irriterad: När folk försöker tillskriva mig egenskaper, humör eller åsikter jag inte har.

Energifylld: Ensamhet i kombination med godis.

Flamsig: Att vara uppe och arbeta sent. Kanske med något fysiskt som att städa, röja eller rigga. Då finns det ingen hejd på hur flamsig jag kan bli ihop med en kollega eller vän. Skrattar tills jag tappar styrseln i kroppen och blir lite mer som överkokt spagetti. Kanske måste jag lägga mig ner på golvet till och med.

Avundsjuk: Folk som äter vad de vill och ändå aldrig går upp i vikt.

Hysterisk: Att leta efter nycklar/börs/telefon när jag har ont om tid och ska iväg. Min familj kan göra en spot on imitation av mig i det här tillståndet. Tonfallet, stirrandet, stegen, dörrsmällandet….

Lycklig: Att ha massa roliga planer att se fram emot men ingenting som ska ske just nu. Så att bara det roliga existerar – men ännu inget av besväret.

Otålig: Folk som inte lyssnar ordentligt

Kär: En stor snygg näsa, värdighet, mörkt hår i mängder, ådriga underarmar, självdistans.

Förskräckt: Min egen långsinthet. Jag kan vara så fruktansvärt långsint om jag bestämt mig för det. Men jag har herraväldet över det för jag kan ändra mig när jag vill. Men jag vill inte! Greven av Monte Cristo får gå och kamma sig vid en jämförelse.

Bjussig: Bjussiga personer

Likblek: Att tänka på dumma saker jag gjort och skämmas över dem så att jag tappar ansiktsfärgen.

Avtänd: Machomän. Fallet blir så högt om de råkar ha en synlig snorkråka i näsan, uttala chèvre chevré eller missförstå vad ett svårt ord betyder. TiIl varje pris vill man rädda ansiktet på en machoman som gör bort sig. För det finns inget som är så socialt smärtsamt. Ingen kan vara så pinsam som Ola Rapace, Mikael Persbrandt eller Gordon Ramsay. Man blir helt nervös i närheten och det är verkligen inte på det bra sättet.

Småaktig: När någon influencer blir hyllad för något som jag själv sagt eller gjort i tio års tid utan att få det minsta credd för.

Snål: Mot snåla människor.

Snygg: När jag är gravid. Trist att peaka under några få månader i livet.

Trött: Människor som är överdrivet noga med formalia och detaljer. Säkert viktigt men jag blir alltså jättetrött.

Utmattad: Sociala tillställningar där jag inte bara kan vara mig själv.

Förlägen: När någon frågar ut mig om mitt jobb

Stolt: Barnen

Skamsen: Listan med obesvarade sms till vänner och släkt. Ibland låser det sig och så dröjer det en månad innan jag kan svara.

Förnärmad: Att nästan alla i offentligheten som jag betraktar som mina förebilder (i den mån de alls nämner mig) bara säger negativa saker. Vilket misslyckande. För dem alltså. De har ju haft en jättedålig inverkan på mig.

Förvånad: Över att jag precis hittade på och plitade ner den här listan och tänker publicera den utan att tänka efter två gånger ens