Hej pÄ er! Hoppas helgen varit fin.

HĂ€r börjar jag se ljuset i tunneln – snart Ă€r karantĂ€nen förbi. Snart börjar barnen gĂ„ i skolan som vanligt och jag fĂ„r lite arbetsro igen. Och sĂ„ ska jag börja trĂ€na. Det behöver min kropp för jag kĂ€nner mig stel som ett kylskĂ„p.

Ville bara visa den hÀr underbara herrkavajen jag hittade pÄ Myrorna i höstas för 125 kronor. Utsökt ullkvalitet frÄn ett herrskrÀdderi. Lund & Lund Mens Shop Stockholm stÄr det inuti den. NÀr jag kom hem googlade jag och hittade den hÀr informationen

Lund & Lunds historia börjar i slutet av 1930-talet nÀr de tvÄ bröderna Hans och Jesper Lund skickades utomlands för att lÀra sig mönsterskÀrning pÄ högsta nivÄ. Hans reste till Amerika medan Jesper genomgick sin utbildning hos de kÀnda skrÀddarna Anderson & Sheppard pÄ Savile Row i London. Bröderna ÄtervÀnde till hemlandet Stockholm 1949 och öppnade sin ateljé Lund & Lund pÄ Sturegatan 10, dÀr de erbjöd skrÀddarsydda skrÀdderi av högsta kvalitet.

Lund & Lund Àr fortfarande aktiva och jag ser att deras kavajer idag kostar mellan 9 000-15 000 kronor. Det hÀr fyndet ska jag hÄlla hÄrt i.

Den sitter helt perfekt över axlarna och förvĂ„nande nog Ă€r den insvĂ€ngd i midjan. SĂ„dĂ€r att den följer mina kurvor precis. Inte vad jag förvĂ€ntat mig av en herrkavaj – men ibland hĂ€nder det. Om den Ă€r frĂ„n rĂ€tt Ă„rtionde. Jag har burit den som jacka under hösten men nu blir Ă€r det istĂ€llet för en kofta. SĂ€rskilt eftersom det vĂ€ntas vara mellan 11-18 minus nĂ€rmsta veckan. DunrocksvĂ€der alltsĂ„.

Har för övrigt lovat mig sjĂ€lv att inte gĂ„ klĂ€dd i nĂ„gon lĂ„ngkofta i vinter. Har dragit pĂ„ mig stora lĂ„ngkoftor utanpĂ„ klĂ€nningar under flera Ă„rs tid. SĂ„dana dĂ€r som gĂ„r ner till knĂ€na, liksom för att gömma mig. Och pĂ„ köpet har jag kĂ€nt mig som en gumma. Är sĂ„ less pĂ„ att gömma mig! Nu fĂ„r det vara slut med det.

Hellre herre Àn gumma i vinter. I alla fall om vi snackar överdelar!