Hej på er! Hoppas helgen varit fin.

Här börjar jag se ljuset i tunneln – snart är karantänen förbi. Snart börjar barnen gå i skolan som vanligt och jag får lite arbetsro igen. Och så ska jag börja träna. Det behöver min kropp för jag känner mig stel som ett kylskåp.

Ville bara visa den här underbara herrkavajen jag hittade på Myrorna i höstas för 125 kronor. Utsökt ullkvalitet från ett herrskrädderi. Lund & Lund Mens Shop Stockholm står det inuti den. När jag kom hem googlade jag och hittade den här informationen

Lund & Lunds historia börjar i slutet av 1930-talet när de två bröderna Hans och Jesper Lund skickades utomlands för att lära sig mönsterskärning på högsta nivå. Hans reste till Amerika medan Jesper genomgick sin utbildning hos de kända skräddarna Anderson & Sheppard på Savile Row i London. Bröderna återvände till hemlandet Stockholm 1949 och öppnade sin ateljé Lund & Lund på Sturegatan 10, där de erbjöd skräddarsydda skrädderi av högsta kvalitet.

Lund & Lund är fortfarande aktiva och jag ser att deras kavajer idag kostar mellan 9 000-15 000 kronor. Det här fyndet ska jag hålla hårt i.

Den sitter helt perfekt över axlarna och förvånande nog är den insvängd i midjan. Sådär att den följer mina kurvor precis. Inte vad jag förväntat mig av en herrkavaj – men ibland händer det. Om den är från rätt årtionde. Jag har burit den som jacka under hösten men nu blir är det istället för en kofta. Särskilt eftersom det väntas vara mellan 11-18 minus närmsta veckan. Dunrocksväder alltså.

Har för övrigt lovat mig själv att inte gå klädd i någon långkofta i vinter. Har dragit på mig stora långkoftor utanpå klänningar under flera års tid. Sådana där som går ner till knäna, liksom för att gömma mig. Och på köpet har jag känt mig som en gumma. Är så less på att gömma mig! Nu får det vara slut med det.

Hellre herre än gumma i vinter. I alla fall om vi snackar överdelar!