Ett av mina bästa pysselredskap är färgpennorna från Pilot Pintor. Den ultimata DIY-pennan som fäster på det mesta. Bland annat på skinn, trä, tyg, plast, porslin, metall, glas och sten.

Det bästa är att färgen är täckande. Det är annars omöjligt att måla med ljusa färger på mörkare bakgrund. Men med dessa pennor funkar allt. De finns dessutom i olika tjocklekar så att man både kan måla detaljer men också större ytor. Och eftersom de är täckande kan man applicera dem i olika omgångar och lager – utan att färgerna tränger igenom eller blandas ut med varandra.

Pennorna är en fin julklapp till den kreativa. Eller så använder du dem för att julpynta och dekorera saker – kanske julklappar till någon?

Här har jag målat på en gammal skokartong jag ska använda som paketinslagning till jul.

Och på loppis hittade jag den här ljusstaken med kladdig silverfärg på. Jag ritade över det silvriga med ett lager grön färg och nu passar den perfekt här hemma! Den gamla karaffen fick en krans och två klockor på svaj.

Måla på spånkorgar – det känns som en härlig retrogrej att göra. Min farmor handmålade många korgar som finns kvar än idag. Hon målade på porslin också. Fantastiska mönster. Hon inspirerar mig så mycket. Så när jag hittad en spånkorg på loppis högg jag den direkt. Dekorationsmålade den och gjorde en liten julgrupp jag ska ge bort till en äldre släkting.

Och så kunde jag bara inte låta bli att måla lite blå löv på en gammal karaff och kryddburk. Genom att måla udda porslin på liknande sätt kan man ju skapa sin alldeles egna servis. På porslin går det att måla med stor precision och blir något fel går det lätt att skölja bort färgen och börja om igen. När man målat klart härdar man porslinet genom att låta det värmas i ugnen i femtio minuter på 165 grader. Därefter låter man det svalna och sedan sitter färgen som berget!

Slutligen gick jag loss på några gamla julkulor av plast som skramlat oanvända längst ner i jullådan.

Doodlade olika mönster och blommor på dem.

Tyckte att det blev riktigt fint. I år behöver de inte skramla oanvända längst ner i jullådan!

Pilot Pintor säljs i välsorterade pappershandlar, pysselaffärer och såklart på nätet. De finns i 30 härliga färger – alltifrån metallicskimrande till pastell och neon! Läs mer om Pintor och hitta din återförsäljare.

Penstore har idag och imorgon 20% på hela Pintor-sortimentet.

Förresten – behöver du mer inspiration kan jag tipsa om att kolla in några projekt som min syster gjort med Pintorpennorna. Här har hon pimpat ett par klackskor och en skjorta och här finns ideer för att dekorera en jacka och måla på örhängen och armband! Bara fantasin sätter gränsen.