Ett av mina bÀsta pysselredskap Àr fÀrgpennorna frÄn Pilot Pintor. Den ultimata DIY-pennan som fÀster pÄ det mesta. Bland annat pÄ skinn, trÀ, tyg, plast, porslin, metall, glas och sten.

Det bĂ€sta Ă€r att fĂ€rgen Ă€r tĂ€ckande. Det Ă€r annars omöjligt att mĂ„la med ljusa fĂ€rger pĂ„ mörkare bakgrund. Men med dessa pennor funkar allt. De finns dessutom i olika tjocklekar sĂ„ att man bĂ„de kan mĂ„la detaljer men ocksĂ„ större ytor. Och eftersom de Ă€r tĂ€ckande kan man applicera dem i olika omgĂ„ngar och lager – utan att fĂ€rgerna trĂ€nger igenom eller blandas ut med varandra.

Pennorna Ă€r en fin julklapp till den kreativa. Eller sĂ„ anvĂ€nder du dem för att julpynta och dekorera saker – kanske julklappar till nĂ„gon?

HÀr har jag mÄlat pÄ en gammal skokartong jag ska anvÀnda som paketinslagning till jul.

Och pÄ loppis hittade jag den hÀr ljusstaken med kladdig silverfÀrg pÄ. Jag ritade över det silvriga med ett lager grön fÀrg och nu passar den perfekt hÀr hemma! Den gamla karaffen fick en krans och tvÄ klockor pÄ svaj.

MĂ„la pĂ„ spĂ„nkorgar – det kĂ€nns som en hĂ€rlig retrogrej att göra. Min farmor handmĂ„lade mĂ„nga korgar som finns kvar Ă€n idag. Hon mĂ„lade pĂ„ porslin ocksĂ„. Fantastiska mönster. Hon inspirerar mig sĂ„ mycket. SĂ„ nĂ€r jag hittad en spĂ„nkorg pĂ„ loppis högg jag den direkt. DekorationsmĂ„lade den och gjorde en liten julgrupp jag ska ge bort till en Ă€ldre slĂ€kting.

Och sÄ kunde jag bara inte lÄta bli att mÄla lite blÄ löv pÄ en gammal karaff och kryddburk. Genom att mÄla udda porslin pÄ liknande sÀtt kan man ju skapa sin alldeles egna servis. PÄ porslin gÄr det att mÄla med stor precision och blir nÄgot fel gÄr det lÀtt att skölja bort fÀrgen och börja om igen. NÀr man mÄlat klart hÀrdar man porslinet genom att lÄta det vÀrmas i ugnen i femtio minuter pÄ 165 grader. DÀrefter lÄter man det svalna och sedan sitter fÀrgen som berget!

Slutligen gick jag loss pÄ nÄgra gamla julkulor av plast som skramlat oanvÀnda lÀngst ner i jullÄdan.

Doodlade olika mönster och blommor pÄ dem.

Tyckte att det blev riktigt fint. I Är behöver de inte skramla oanvÀnda lÀngst ner i jullÄdan!

Pilot Pintor sĂ€ljs i vĂ€lsorterade pappershandlar, pysselaffĂ€rer och sĂ„klart pĂ„ nĂ€tet. De finns i 30 hĂ€rliga fĂ€rger – alltifrĂ„n metallicskimrande till pastell och neon! LĂ€s mer om Pintor och hitta din Ă„terförsĂ€ljare.

Penstore har idag och imorgon 20% pÄ hela Pintor-sortimentet.

Förresten – behöver du mer inspiration kan jag tipsa om att kolla in nĂ„gra projekt som min syster gjort med Pintorpennorna. HĂ€r har hon pimpat ett par klackskor och en skjorta och hĂ€r finns ideer för att dekorera en jacka och mĂ„la pĂ„ örhĂ€ngen och armband! Bara fantasin sĂ€tter grĂ€nsen.