På instagram stories idag visade jag den här lilla asken jag fyndade begagnad i somras.

Med gamla tyllar i metall att spritsa kakor och bakverk med. Älskar att fynda gamla husgeråd. Här låg de i en liten pappask med texten “Av mamma julen 1934” i locket. Sånt ger mig rysningar av välbehag.

Jag spritsade upp några rejäla pepparkakor att hänga i mina köksfönter . Är inge vidare på att spritsa snyggt men jag tycker att det är vansinnigt kul.

Nu hänger de uppsatta så fint och både doftar gott och sprider stämning.

När man gör kristyr så är knepet att vispa äggvitorna väldigt hårt med en elvisp och göra kristyren mycket trögare än man kan tro – för annars flyter den bara ut.

1 äggvita, 4 dl florsocker och 1 tesked ättikssprit brukar bli lagom. Vispa hårt, hårt och häll över i en spritspåse och använd på en gång. Kristyr som legat några timmar sjunker ihop och blir rinnig.