Nu känner vi oss friskare. Så pass friska att vi ägnat hela dagen åt att dammsuga, städa och skura ur sopsorteringens alla kärl under diskhon. Damma kuddar, mattor och filtar. Storstäda badrummet, bädda gästsängarna och plocka och göra fint överallt. Varför? För att våra julgäster äntligen kommer. Och vi tar ett omtag på denna underbara helg. Fortsätter doppa i grytan och dela ut klappar och kokar ännu en sats med kola. Så underbart att julen bara fortsätter och fortsätter.

Har känt mig glittrig och fin i den här gamla toppen från Zara. Den har några år på nacken men varje gång jag är glåmig och färglös tycker jag paljetter är lösningen. Ljusa paljetter som skänker lite ljusreflektioner åt mitt bleka anlete.

Står jag framför julgranen syns jag nästan inte

Imorgon ska vi sticka ut och sparka, spela spel och se på Bäst i Tests julspecial. En av oss ska planera nyårsmenyn, en annan helghandla, ytterligare en ska isklättra och den fjärde ska göra eld i bastun och se till att alla barn som vill får rulla sig i snö och värma sig på heta lavar. Låter som en bra plan.

Bäst att släcka och somna nu så jag orkar med allt kul!