Att trÀna i rÀtt grejer Àr verkligen A och O. Man kÀnner sig snabbare, starkare och proffsigare om man har bra klÀder, bra musik och rÀtt utrustning.

NĂ€r jag började trĂ€na hos min PT Ida kom jag dit i en stor t-shirt med mĂ„larfĂ€rgsflĂ€ckar och ett par tights med uttöjda knĂ€n och sliten bak. Plus nedtrampade gamla gympisar. Ingen vattenflaska och ombytet i en ICA pĂ„se. Det GÅR förstĂ„s. Ja det gick till och med utmĂ€rkt. Men det Ă€r roligare nĂ€r man kĂ€nner sig lite fin Ă€n nĂ€r man kĂ€nner sig som nĂ„got hĂ€mtat frĂ„n botten av en soptunna.

Mina BÄSTA tights kommer i alla fall frĂ„n Svenska Ninepine och heter Asana Legging. Min syster tipsade mig om dem. Höga i midjan, matta och med en stadig kvalitet som hĂ„ller allt pĂ„ plats. Blir INTE genomskinliga vid squats vilket Ă€r ett stort plus. Kostar lite mer men jag brukar passa pĂ„ nĂ€r det finns rabattkod eller sĂ„. Vid black friday hade det tex 50 % rabatt. Ninepine planterar dessutom ett trĂ€d för varje order vilket kĂ€nns som en bra grej om man nu Ă€ndĂ„ ska köpa nĂ„got nytillverkat.

Vattenflaskor blir lite olika varje gÄng och en urdiskad Pepsiflaska gÄr sÄklart utmÀrkt. Men min favorit Àr denna variant. En rostfri flaska med ögla att bÀra den i. Vattnet smakar sÄ gott i den!

Mina vĂ€lanvĂ€nda trĂ€ningsskor. De fick jag i present av Jakob nĂ€r jag fyllde Ă„r. Nike Zoom Pegasus 37 – ett par utmĂ€rkta löparskor men jag trĂ€nar ocksĂ„ pĂ„ gymmet i dem. Fast jag vet att jag för ergonomin borde satsa pĂ„ ett par separata skor för det Ă€ndamĂ„let.

Varför sitter alla trĂ€ningströjor Ă„t kring magen? Tycker det Ă€r skönt nĂ€r det finns lite vidd i dem. Stadiums eget mĂ€rke SOC har prisvĂ€rda trĂ€ningklĂ€der i fina fĂ€rger – de flesta trĂ€ningstopparna jag har kommer dĂ€rifrĂ„n. Tycker om modellen W CORE TEE som jag har i nĂ„gra olika utföranden. Samt den hĂ€r modellen som har lĂ„nga tighta Ă€rmar men med mycket vidd i nederdelen. Skulle direktlĂ€nkat om jag bara hittat igen den exakta modellen i deras webbshop.

Fick hem ett pressbud med dessa ekologiska bars frĂ„n svenska Moonvalley och sedan dess ÄLSKAR jag dem. Konsistensen Ă€r perfekt (typ som lite hĂ„rdare pepparkaksdeg) och till skillnad frĂ„n mĂ„nga bars som smakar syntetisk vanilj och konstig kolasĂ„s smakar dessa friskt och frĂ€scht. Bars Ă€r sĂ„klart inget mĂ„ste bara för att man trĂ€nar men jag gillar att ha liggande i trĂ€ningsvĂ€skan för snabb pĂ„fyllning – eller sĂ„ tar jag dem som mellanmĂ„l nĂ€r fantasin tryter. Deras Endurance Fuel som man kan blanda i sitt vatten och ha med pĂ„ utflykt Ă€r ocksĂ„ bra!

Min trÀningsvÀska Àr en svart bag frÄn Adidas. Köpte typ första bÀsta vilket jag Ängrar nu. För den hÀr har inget separat skofack och det vore ju mycket frÀschare. Man kan ju sÄklart sÀtta skorna i en pÄse i vÀskan sÄ det Àr inget stort problem. Men onödigt att jag inte tÀnkte pÄ det.

I min sportbag har jag utöver trÀningsklÀder alltid deo, hÀnglÄs, tuggummi, vÄtservetter, vattenflaska, tamponger, alvedon, extra underklÀder och torrschampo med mig.

Sport-bh tycker jag Àr svÄrt. De flesta ger sÄn ful silhuett. KÀnns som man har en limpa bröd innan för klÀderna. Föredrar sporttoppar med formpressad kupa för lite bÀttre definition och stöd. Den hÀr köpte jag pÄ rea och den kommer frÄn Röhnisch. Superskön!

Bra trosor att trÀna i Àr hopplöst att hitta. FörstÄr inte att folk kan trÀna i string. KÀnns det inte som att ha tandtrÄd i rumpan? Jag har ETT enda par bra trÀningstrosor och de Àr typ tio Är gamla frÄn Craft. Med meshtyg i svanken. HÄller formen Ànnu men jag tror att de slutat tillverkas. Annars trÀnar jag i seamless trosor frÄn Lindex men det Àr inte sÄ skönt det heller. Har ni nÄgra tips?

Avslutar med min trĂ€ningslista just nu. Sök pĂ„ CLARAS LÖPLISTA pĂ„ Spotify. Den hĂ€r har jag i skidspĂ„ret och fĂ„r sĂ„ mycket pepp. Egentligen Ă€r den enda trĂ€ningslĂ„t man verkligen behöver Work Bitch med Britney Spears. Men det kan ju bli lite enahanda i lĂ€ngden.