Jag vet att ni är många som saknar bra bloggar att läsa för tyvärr har allt fler bloggare helt gått över till instagram. Men det är ju INTE ALLS samma sak! Instagram är aldrig mer än en hopplös tvåa efter bloggen tycker jag – det är ju i bloggen man kan bre ut sig och verkligen få lära känna en människa. Jag letar ständigt efter nya bloggare att följa i brist på de gamla som fallit bort. Här är några mysiga bloggar som du kanske inte kände till sedan tidigare.

Villa Möller-Kirchsteiger skrivs av Cici och Sebastian som bygger sitt drömhus och låter oss få vara med från början. Cici är välrenommerad inredningsfotograf och kombinerar handfasta byggtips med fina bilder. En perfekt blogg att följa om du drömmer om att bygga hus

Drömgårdsliv skrivs av fyrabarnsmamman Emmeli som bor på landet vid Höga kusten i en otroligt fin gammal gård som hon och hennes man renoverar upp. Hemmamamma-liv, hästar och byggnadsvård!

Ulrika Nettelblad upptäckte jag efter att hon flitigt på kommenterat min blogg i flera års tid och alltid väldigt tänkvärt och klokt om livet i allmänhet och barn i synnerhet. Ulrika arbetar som läkare i psykiatri men bloggen fokuserar på skrivande, böcker, slow living och föräldraskap 

Äkta hem är en blogg fullmatad med fina bilder från Ninas hem och trädgård – men också hennes kloka tankar och funderingar kring livet i stort. Nina håller också kurser i hur man skapar ett fridfullt hem som kan fungera som en plats att hämta kraft ur. Ni känner säkert igen hennes hem då jag flera gånger tidigare visat bilder därifrån här på min blogg.

Lotta driver bloggen Fyra årstider och jag har följt henne i en halv evighet. Tidigare bodde hon på en stor gård på landet men nu när barnen vuxit upp har hon och hennes man downshiftat och flyttat ut till sin sommarstuga. Lotta har en sån glad och snäll energi och det tilltalar mig att läsa om hur hon trots svåra upplevelser fortsätter försöka skapa ett roligt, härligt liv för sig själv!

Hanna Wendelbo är en välrenommerad formgivare (chansen är stor att du eller någon du känner har någon av hennes tapeter i sitt hem). Men hon är också en snittblomsguru som precis släppt en urfin bok: Odla blommor – en handbok i hur du odlar ettåriga sommarblommor från frö till blomma! Hon har också en blogg där hon generöst delar med sig om alltifrån hur man bygger en perfekt luktärtsspalje till hur man bäst kommer igång med vårsådden.

Livet på backen skrivs av Isabell som är bosatt i byn Skråmträsk i Västerbotten och lever lantliv med höns, barn och renovering av den gamla gården från 1864. Mysiga bilder, odlingstips och generöst delande av framsteg och bakslag i renoveringen.

Helena Lyth är pysselgurun som lyckas skapa vackra, vuxna pyssel som man själv faktiskt blir sugen på att tillverka och sedan dekorera sitt hem med. Bloggen innehåller också vardagsliv, knep och hacks samt en stor skopa bilder från hennes otroliga funkishus. Efter att ha haft glädjen att träffa Helena i verkligheten kan jag säga att hon är ett riktigt energiknippe till människa – och så positiv och rakt igenom schysst! Bonustips – hon har också gjort en underbar julbok (Julprassel & decembermys) också som släpptes i höstas.

Sara Rönne är en bloggare som blandar årgångschampagne med skoterturer, renovering och vildmarkliv. Sara lärde jag känna under mina år i Influencers of Swedens styrelse och jädrar vilken skarp kniv till hjärna och vilken varm, vänlig själ. Otroligt inspirerande bilder dessutom.

Sedan kan jag bara avsluta med att flagga för att den gamla bloggaren Colorelle planerar att starta om sin blogg. Minns ni henne? Idag är Ulrica kanske mest känd som instagramare – men hon är faktiskt en gammal favorit från bloggvärlden. En gång drev hon en väldigt populär modeblogg som jag följde troget men när hon börjar blogga nu hoppas jag att vi också får se mycket från hennes fina hem.

Har ni fler tips på bloggar som folk borde känna till? Som kanske inte tillhör de mest lästa eller kända men som är riktiga små pärlor? Kanske driver du en själv? Tipsa gärna!