Jag vet att ni Ă€r mĂ„nga som saknar bra bloggar att lĂ€sa för tyvĂ€rr har allt fler bloggare helt gĂ„tt över till instagram. Men det Ă€r ju INTE ALLS samma sak! Instagram Ă€r aldrig mer Ă€n en hopplös tvĂ„a efter bloggen tycker jag – det Ă€r ju i bloggen man kan bre ut sig och verkligen fĂ„ lĂ€ra kĂ€nna en mĂ€nniska. Jag letar stĂ€ndigt efter nya bloggare att följa i brist pĂ„ de gamla som fallit bort. HĂ€r Ă€r nĂ„gra mysiga bloggar som du kanske inte kĂ€nde till sedan tidigare.

Villa Möller-Kirchsteiger skrivs av Cici och Sebastian som bygger sitt drömhus och lÄter oss fÄ vara med frÄn början. Cici Àr vÀlrenommerad inredningsfotograf och kombinerar handfasta byggtips med fina bilder. En perfekt blogg att följa om du drömmer om att bygga hus

DrömgÄrdsliv skrivs av fyrabarnsmamman Emmeli som bor pÄ landet vid Höga kusten i en otroligt fin gammal gÄrd som hon och hennes man renoverar upp. Hemmamamma-liv, hÀstar och byggnadsvÄrd!

Ulrika Nettelblad upptĂ€ckte jag efter att hon flitigt pĂ„ kommenterat min blogg i flera Ă„rs tid och alltid vĂ€ldigt tĂ€nkvĂ€rt och klokt om livet i allmĂ€nhet och barn i synnerhet. Ulrika arbetar som lĂ€kare i psykiatri men bloggen fokuserar pĂ„ skrivande, böcker, slow living och förĂ€ldraskap 

Äkta hem Ă€r en blogg fullmatad med fina bilder frĂ„n Ninas hem och trĂ€dgĂ„rd – men ocksĂ„ hennes kloka tankar och funderingar kring livet i stort. Nina hĂ„ller ocksĂ„ kurser i hur man skapar ett fridfullt hem som kan fungera som en plats att hĂ€mta kraft ur. Ni kĂ€nner sĂ€kert igen hennes hem dĂ„ jag flera gĂ„nger tidigare visat bilder dĂ€rifrĂ„n hĂ€r pĂ„ min blogg.

Lotta driver bloggen Fyra Ärstider och jag har följt henne i en halv evighet. Tidigare bodde hon pÄ en stor gÄrd pÄ landet men nu nÀr barnen vuxit upp har hon och hennes man downshiftat och flyttat ut till sin sommarstuga. Lotta har en sÄn glad och snÀll energi och det tilltalar mig att lÀsa om hur hon trots svÄra upplevelser fortsÀtter försöka skapa ett roligt, hÀrligt liv för sig sjÀlv!

Hanna Wendelbo Ă€r en vĂ€lrenommerad formgivare (chansen Ă€r stor att du eller nĂ„gon du kĂ€nner har nĂ„gon av hennes tapeter i sitt hem). Men hon Ă€r ocksĂ„ en snittblomsguru som precis slĂ€ppt en urfin bok: Odla blommor – en handbok i hur du odlar ettĂ„riga sommarblommor frĂ„n frö till blomma! Hon har ocksĂ„ en blogg dĂ€r hon generöst delar med sig om alltifrĂ„n hur man bygger en perfekt luktĂ€rtsspalje till hur man bĂ€st kommer igĂ„ng med vĂ„rsĂ„dden.

Livet pÄ backen skrivs av Isabell som Àr bosatt i byn SkrÄmtrÀsk i VÀsterbotten och lever lantliv med höns, barn och renovering av den gamla gÄrden frÄn 1864. Mysiga bilder, odlingstips och generöst delande av framsteg och bakslag i renoveringen.

Helena Lyth Ă€r pysselgurun som lyckas skapa vackra, vuxna pyssel som man sjĂ€lv faktiskt blir sugen pĂ„ att tillverka och sedan dekorera sitt hem med. Bloggen innehĂ„ller ocksĂ„ vardagsliv, knep och hacks samt en stor skopa bilder frĂ„n hennes otroliga funkishus. Efter att ha haft glĂ€djen att trĂ€ffa Helena i verkligheten kan jag sĂ€ga att hon Ă€r ett riktigt energiknippe till mĂ€nniska – och sĂ„ positiv och rakt igenom schysst! Bonustips – hon har ocksĂ„ gjort en underbar julbok (Julprassel & decembermys) ocksĂ„ som slĂ€pptes i höstas.

Sara Rönne Àr en bloggare som blandar ÄrgÄngschampagne med skoterturer, renovering och vildmarkliv. Sara lÀrde jag kÀnna under mina Är i Influencers of Swedens styrelse och jÀdrar vilken skarp kniv till hjÀrna och vilken varm, vÀnlig sjÀl. Otroligt inspirerande bilder dessutom.

Sedan kan jag bara avsluta med att flagga för att den gamla bloggaren Colorelle planerar att starta om sin blogg. Minns ni henne? Idag Ă€r Ulrica kanske mest kĂ€nd som instagramare – men hon Ă€r faktiskt en gammal favorit frĂ„n bloggvĂ€rlden. En gĂ„ng drev hon en vĂ€ldigt populĂ€r modeblogg som jag följde troget men nĂ€r hon börjar blogga nu hoppas jag att vi ocksĂ„ fĂ„r se mycket frĂ„n hennes fina hem.

Har ni fler tips pÄ bloggar som folk borde kÀnna till? Som kanske inte tillhör de mest lÀsta eller kÀnda men som Àr riktiga smÄ pÀrlor? Kanske driver du en sjÀlv? Tipsa gÀrna!