Hej Clara, lite of topic men skulle inte du som skriver om politik och feminism kunna intervjua de olika partierna inför valet? Tycker det skulle vara kul att läsa intervjuerna på bloggen. Kanske lite väl tidskrävande men bara en tanke…”

Den här kommentaren fick jag från läsaren Simone under dagen. Tack Simone för din fråga, men jag kan på en gång säga att svaret är nej. Redan vid förra valet kontaktade några av partierna mig för att de ville att jag skulle intervjua deras partiledare till mina kanaler. Först blev jag smickrad och kände mig riktigt viktig minsann – men sedan sansade jag mig. Inte för att jag inte är intresserad av valet eller tycker att politik är viktigt – tvärtom! Jag tycker bara att det är en alldeles för viktig sak för att jag som influencer ska ta på mig den rollen. Jag skulle inte klara den särskilt bra.

Och jag är inte dummare än att jag förstår att en partiledare mycket hellre sitter ner och “grillas” av influencers inför valet – än av Monika Saarinen på Sveriges Radio eller Anders Holmberg på SVT. Vi är ju en lätt match för dem. Hur ska vi kunna ställa de riktigt brännande frågorna?

Under ett valår är ju frågorna till politiker jätteviktiga för att vi som röstar ska få bättre koll på politiken. Hur skulle jag undvika att bli bortkollrad av en proffspolitiker? Och hur skulle jag kunna undgå att bli en nyttig idiot som bara går politikerns ärenden? Det vill jag inte riskera. Nej, jag tycker att det är bäst att slipade journalister får grilla politikerna, för det är en konst jag respekterar. Det betyder däremot inte att jag inte kommer skriva något om valet – för det tänker jag göra. Snart dessutom!