Fick den hĂ€r kommentaren och ville lyfta den just för att det hĂ€r Ă€r nĂ„got jag sjĂ€lv tĂ€nkt vĂ€ldigt mycket pĂ„. Jag tycker ju att stil, fĂ€rg och form Ă€r SÅ roligt! Och det hĂ€rliga med att ha riktigt smĂ„ barn Ă€r att man kan bestĂ€mma över deras stil helt sjĂ€lv. Jag har sĂ„ mĂ„nga gulliga barnklĂ€der hĂ€r hemma som jag har klĂ€tt barnen i och njutit av. Men lika roligt som det Ă€r för mig med stil – lika roligt Ă€r det ju för mina barn! DĂ€rför har de fĂ„tt börja klĂ€ sig efter eget huvud direkt de börjat ha Ă„sikter och önskemĂ„l. Det Ă€r klart jag försökt köpa hem och lĂ€gga fram saker som jag tyckt varit fint – och mĂ„nga av de sakerna gillar ocksĂ„ barnen. Men i takt med att de fĂ„r fler tankar och önskemĂ„l sĂ„ vill jag verkligen lyssna pĂ„ det. NĂ€r ens barn önskar sig en onepiece i form av en gorilla för att matcha bĂ€stisens – ja dĂ„ fixar man det! NĂ€r ens barn prompt vill ha en grĂ€slig hatt pĂ„ sig pĂ„ skolavslutningen – ja dĂ„ ska den inte behöva frĂ„ga om lov.

Det Ă€r samma sak med barnrummen. De har förĂ€ndrats i takt med att barnens önskemĂ„l Ă€ndrats. De gillar fortfarande blommiga tapeter och second hand-möbler men jag inser att tiden Ă€r utmĂ€tt. Om mina barn i framtiden vill ha en fototapet över New Yorks skyline och laminatmöbler frĂ„n IKEA – ja dĂ„ skulle jag inte motsĂ€tta mig det. DĂ„ skulle vi försöka fixa det sĂ„ lĂ„ngt som plĂ„nboken tillĂ„ter. Hur trist jag Ă€n tycker att det Ă€r.

Jag fick nĂ€mligen spika upp tavlor, banka och möblera om i mitt flickrum helt efter eget huvud redan frĂ„n tidig Ă„lder. Tror jag haft varenda möblering som var möjlig och nĂ€r jag slutligen flyttade hemifrĂ„n var vĂ€ggarna perforerade som durkslag. Men jag Ă€r tacksam för att jag fick hĂ„llas för att det var sĂ„ jag lĂ€rde mig och utvecklade min kreativitet. Mitt flickrum var inte min mammas kreativa vision och plats för sjĂ€lvförverkligande – det var mitt!

TyvÀrr gillar barn vÀldigt sÀllan grÄbeiga klÀder i linne och naturfÀrgade leksaker. TyvÀrr Àr de mer som skator som vÀljer det som glittrar, blinkar och blÀnker i knallfÀrger och plastiga kvalitéer. Lite trist för oss vuxna som föredrar annat men det Àr en fas som barn verkar behöva gÄ igenom. UngefÀr som puberteten.