
Att komma på nya saker att göra av rabarber är något av en sport med tanke på vilka mängder det blir! Rabarbermazariner är en riktig hit – helt enkelt mazariner fyllda med rabarberkompott. Har du aldrig gjort mazariner förut så är det inte alls svårt men du behöver rätt slags form!

Antingen en sådan där form för mandelmusslor (som finns på loppisar i drivor) eller så en engångsform av vaxad papp eller aluminium. Finns på bakhyllan i affären.
Rabarbermazariner
Antal
14
Tid
60 minuter
Ingredienser
100 g smör
100 g florsocker
3 1/3 dl vetemjöl
1 ägg
- Fyllning
200 gram mandelmassa
2 stjälkar rabarber
1 msk strösocker
75 g smör
2 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
1 kryddmått bakpulver
Några droppar bittermandelarom
- Glasyr
1 dl Florsocker
2 tsk Jordgubbssaft


Gör så här
- Mixa smör, florsocker och vetemjöl i en matberedare med kniv. Tillsätt sedan ägget och kör degen tills den just precis går ihop. Rulla till en längd och lägg i kylen en halvtimme.
- Dela upp degen i 14 delar och tumma ut i mazarinformarna. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.
- Skär rabarbern i mindre bitar. Låt sjuda lätt med sockret i en kastrull men inte längre än att de fortfarande håller formen
- Riv mandelmassan och tillsätt smöret i klickar. Rör kraftigt och vispa därefter ner de två äggen. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör om. Häll ner i mandelmassan och avsluta med några droppar bittermandelarom
- Fyll mazarinformarna med rabarberkompotten och toppa sedan med mandelmassasmeten. Grädda i ca 20 minuter på 175 grader. Låt svalna
- Rör ihop florsockret och saften till en trögflytande glasyr. Häll över mazarinerna (gärna medan de fortfarande är lite ljumma – då flyter det ut lättare) och låt sedan stelna helt innan du serverar dem.



Ät och njut!
20 svar
Låter jättegott, och fina med!
Åh, så fina. Är säkert jättegoda! Tack för bra tips, ska testa.
Var har du hittat ditt fina förkläde?
Jag fick det av en bloggläsare 🤗❤️ Älskar det och så omtänksamt av henne
Jätteviktigt!!
Bottna med mandelmassan och toppa med rabarberkompotten! Syns på bilderna, men i texten är det tvärt om!
Nej det är inte tvärt om. Rabarber i botten och mandelmassa ovanpå ska det vara 🙂
Okej!
Jag ska pröva!
Okej!
Jag ska pröva!
Åh det där såg gott ut. Jag som hänger på loppis ofta, men tror aldrig jag sett såna. Måste leta, perfekt om det finns många för tycker det är rätt dyrt att köpa nytt.
Jag har nog haft tur då, tycker jag ser mandelmussleformar överallt. Köpte ett 20-tal själv för jag tror 50 öre stycket 🙂 Som hittat mao!
Men verkligen! Jag fattar inte hur jag missat springer runt på loppis ofta. Så skumt, måste leta på fel ställe eller så är jag starkare glasögon 🤪🧐.
Du har en väldigt fin och inspirerande blogg. Såväl dina recept som goda råd, samt glimtar från er vardag får mig alltid på gott humör.
Tack snälla det gör mig jätteglad =)
Jag prövade detta recept igår, men gjorde dem gluten- och laktosfria. Och fick äntligen använda mina ärvda formar från mormor🙌🏼 (Ska erkännas att jag efter bageri och konditori utb varit rädd att baka mazariner hemma så när dessa blev så bra så blir det fler gånger..) Enligt maken och sonen helt ljuvliga🙏🏼😍 Jag inväntar till midsommarafton😅
Hurra 🤗
Bakade dom i morse, superenkelt, nu gäller det bara att dom är goda också 😛
Bakpulver…eller inte???
Överstruket i ingredienslistan, men finns med i beskrivningen.
Om det är överstruket i ingredienslistan är det för att du kommit åt och råkat trycka där, då blir det överstruket 🤗
Ett recept som kommer hamna i min receptpärm. Enkla & jättegoda.
Idag provar jag med fläder istället för jordgubb till glasyren. Men jordgubb var oxå gott saften är bara slut.
Låter jättegott och bra beskrivet. Jag är dock allergisk mot mandel och undrar om man kan ha i annat istället?