Vaknade halv tio imorse av att jag höll pĂ„ att koka bort i det varma sovrummet. Idag Ă€r det Ă€nnu varmare Ă€n igĂ„r och jag har valt att spendera dagen blötlagd i en sjö. Är nĂ€mligen helt slut efter ett sĂ€rdeles fint midsommarfirande. Efter flera Ă„rs uppehĂ„ll firade vi nu med Elinas familj igen – och vilket kalas det blev!

Jag vet att ni förmodligen inte Àr mÄnga som ids lÀsa bloggar idag (midsommarafton och midsommardagen Àr de datum pÄ Äret med minst antal besök pÄ bloggen). Men till er stackare som ligger inomhus med neddragen rullgardin och ont i hÄrbotten kommer hÀr en 47 bilder lÄng bildbomb frÄn gÄrdagen.

Jag började morgonen med att göra mig midsommarfin. Och Àntligen fick jag bruk av den hÀr drömmen jag köpte pÄ annandagsrean förra Äret och knappt burit sedan dess.

SÄnt otroligt fall i kjolen. FrÄn &Otherstories.

Svea och annan katt satt i piltrÀdet och filosoferade medan jag fotade mig. Sitta i piltrÀd Àr det enda man vill dessa varma dagar.

Sedan styrde vi kosan mot SjungaregÄrdens midsommarfirande

DÀr mötte vi upp Elina, Joel, Johanna och Andreas med tillhörande barnaskaror. Vi bredde ut vÄra filtar i skuggan med ungar, hundar och picknickkorgar pÄ. Folke kylde skallen med en kylklamp medan jag la mig raklÄng och fÀste blicken i en svajande trÀdkrona.

Men Àven en hel del pÄ de gamla, vackra fönsterna pÄ SjungaregÄrden.

Jag hade fyllt korgen med svartvinbÀrssaft och köpeskex.

Och handvÀskan med tuggummi och puder för svettblanka pannor.

Jakob hade sin blÄbÀr-med-mjölk fÀrgade dress.

SÄ mÄnga ÀlskvÀrda mÀnniskor pÄ sÄ liten yta

SjungaregÄrden var vackert lövad

NÀr jag ser alla finklÀdda kvinnor i klÀnning och hatt blir jag lycklig. Fram för fler hattar och fÀrgglada klÀnningar hÀr i vÀrlden!

Inne pÄ SjungaregÄrden Àr det sÄ fint.

Men idag var det inte mÄnga som ville fika inomhus

SĂ„ jag kunde fota allt fint i lugn och ro

Vi bestÀllde vÄfflor med sylt

Och tunnkaka med vÀsterbottensröra och vindelnrökt skinka.

Sedan var det dags att klÀ stÄngen.

Barnen hjÀlpte till att samla blommor. SÄ mÄnga vackert klÀdda barn och vuxna i olika folkdrÀkter, koltar och andra traditionella högtidsplagg.

Ångrade lite att jag inte tog min VĂ€sterbottensdrĂ€kt – men det var ju sĂ„ varmt att jag var rĂ€dd för att storkna

En rejÀl majstÄng blev resultatet

Och Joels gitarr och Andreas dragspel var redo för att kunna kompa dansen runt stĂ„ngen. Det blev en svettig dans med alla barn – men det var sĂ„ lĂ€nge sedan jag var med pĂ„ en riktigt ringdans att jag absolut inte ville avstĂ„.

NĂ€r vi inte stod ut en sekund till drog vi och badade.

Älven lĂ„g kav lugn.

Och barnen kastad sig i plurret

Vi kom hem igen vid tre och dÄ dukade jag i trÀdgÄrden för midsommarmiddag. Ser ni Bertil i trÀdet? Han ligger och har det bra i skuggan, han!

NĂ€r jag tagit den hĂ€r bilden blev jag stĂ„enden en lĂ„ng stund. Fascinerad över att det kan vara sĂ„ fint. Hur kan vi fĂ„ bo hĂ€r? TĂ€nk nĂ€r vi flyttade hit – dĂ„ fanns bara den vackra utsikten men ingenting annat. Inte verandan. inte grusplanen, inte piltrĂ€det. Inte rabatterna, inte rosenhĂ€cken, inte den gröna trĂ€möbelgruppen. Inga smĂ„barn och inga fĂ„r och inga hundar. Det fanns ingenting och nu finns allt och jag njuter sĂ„ mycket av vetskapen.

Njuter Àven av det jag ingenting har gjort för att kunna njuta. Som nyslaget grÀs som doftar vanvettigt gott.

KvÀllen innan hade jag plockat in en maffig midsommarbukett och stÀllt pÄ verandan. Men nÀr jag öppnade dörren hade buketten blivit kokt. Vattnet var nÀmligen brÀnnhett! Varma dagar mÄste man göra korsdrag pÄ verandan.

Jag gjorde en riktigt lÀskande och kall bÄl och stÀllde pÄ bordet.

Och sedan dukade vi fram maten. TvÄ trötta mammor hade enats om att hÄlla det vÀldigt enkelt i Är. Det kÀndes skönt men lite trist nÀr vi bestÀmde det. Men sedan nÀr vi sammanförde vÄr mat insÄg vi att det varken sÄg trist eller enkelt ut. TvÀrtom.

Prinskorvar till barnen. VÀsterbottensost, tunnbröd och fÀrskpotatis. TvÄ sorters sÄser till maten vara en med hjortronsylt.

FĂ€rdigköpt varmrökt lax, en sallad och en gubbröra. That’s it! Men oj sĂ„ festligt det kĂ€ndes. Trots att vi varken orkat ordna med sill, laxtrĂ„rta, pajer, chariksar, köttbullar, lamm eller annat gott man kan stĂ€lla fram.

FörlÄt för alldeles för mÄnga bilder pÄ det hÀr motivet. Men det Àr ju sÄ vackert!

Åt vartenda hĂ„ll.

Essa och Elina <3

Sedan anslöt alla barn och de Ät som galningar av prinskorvarna och mjukbrödet. Varför gör man sig till nÀr barnen ÀndÄ bara vill ha korv och mjukt bröd? NÀ, man kan lika gÀrna skala ner och lÀgga krutet pÄ de saker man sjÀlv allra helst vill ha.

ÄlskvĂ€rt gĂ€ng!

NÀr vi Àtit sÄ att magen stod i fyra hörn drog vi och badade igen. Det var precis det som behövdes. Jag var sÄ överhettad, mÀtt och trött. Först simmade jag omkring utan att doppa hÄret för att spara pÄ den fina frisyren. Sedan tröttnade jag pÄ mig sjÀlv och gjorde istÀllet bomben.

Det skulle jag inte ha gjort. Elinas son Julian fotade oss och nĂ€r jag ser bilden som togs pĂ„ mig och Elina ser det ut som att nĂ„gon har kissat pĂ„ mitt huvud. HATAR SOMMARHÅRET EFTER BADET!

Efter badet drog vi hem igen och fortsatte pÄ det enkla temat genom att till efterrÀtt servera daimstrutar.

Det hördes inga klagomÄl om man sÀger sÄ.

Barnen stack ut och hÀrjade medan vi satt pÄ punschverandan tills klockan nÀrmade sig halv ett och gÀsterna körde hem igen.

DÄ tog jag en lov runt trÀdgÄrden, vattnade nÄgra blommor och nöp nÄgra vissna blad

Fascinerad av det rosa nattljuset.

01.11 i VÀsterbotten och dÀr borta skymtar vattenspegeln mellan trÀden.

SÄ varmt, fridfullt och vackert. KÀnner sÄdan otrolig tacksamhet över sommaren, att vi fÄr bo hÀr och att vi Äterigen kan fira midsommar med vÄra vÀnner!

Avslutar med en selfie i nattsÀrken.

Och det var den middsommaraftonen det. Somnade som en klubbad sÀl klockan 02.15