Idag Äker vi hem igen efter sex dagar hos Jakobs mormor och dessförinnan fem dagar i sommarhuset. Vi ska fira min farsas födelsedag, tvÀtta och packa om vÀskorna till storbarnen som ska ivÀg pÄ nya Àventyr och sÄ ska jag gÄ pÄ en mycket efterlÀngtad konsert med min kompis Elina.

Jag har rotat fram mina gamla Lindexshorts ur gömmorna för tillfÀllet men tror det fÄr bli mer jeans och tjocktröja pÄ konserten eftersom det vankas regn och nÄgra ynka plusgrader.

Shorts med vidd dÀr nere Àr för övrigt bÀst. Det Àr sÄ hemskt med short som sitter Ät och kopplar strypgrepp om lÄret sÄ fort man hukar sig. Detta Àr alltsÄ tvÄ Är gamla short frÄn Lindex, tröjan Àr ny frÄn Arket och sandaletterna med kilklack och knyt Àr köpt begagnade.

Och som alltid nĂ€r det Ă€r dags att Ă„ka hem fĂ„r jag akut hemlĂ€ngtan – hur trevligt jag Ă€n har haft det! Ser fram emot en vecka hemma med Ulf nu medan Jakob jobbar. Jag ska stĂ€da lite bland barnens pyssel, möblera om vardagsrummet och kanske skylta om i köket nĂ€r jag Ă€ndĂ„ hĂ„ller pĂ„. Plocka in jordgubbar, koka saft och hinna med Ă„tminstone tvĂ„ trĂ€ningspass. SĂ„nt som jag tycker Ă€r vilsamt och roligt att göra nĂ€r jag Ă€r ledig.