Jag har fÄtt en massa underklÀdesfrÄgor den senaste tiden bÄde hÀr pÄ bloggen och pÄ instagram. Vilka strumpbyxor, vilken shapewear och vilken trosmodell jag gillar har jag en gÄng skrivit om i ett omskakande blogginlÀgg. DÄ blev det ett jÀdra hallaballÄ och mÄnga upprörda kÀnslor och har vi riktigt tur blir det samma sak igen. Poppa popcorn vettja!

Idag tÀnker jag dock fokusera mer pÄ behÄar. Jag mÄste börja med att sÀga att jag alltid blir sÄ förvÄnad nÀr folk liksom Àr intresserade av underklÀder. För mig Àr det ett nödvÀndigt ont mer Àn nÄgonting annat. Det viktigaste med underklÀder Àr att de ska fÄ de vanliga klÀderna att sitta bra och se bra ut och störa mig sÄ lite som möjligt. DÀrför skulle jag till exempel aldrig lÀgga pengar pÄ nÄgon obegriplig raffig sak med strass, spets och tusen trÄdar. Nej jag hÄller det enkelt och funktionellt.

Jag brukar köpa tvĂ„ behĂ„ar i stöten. En hudfĂ€rgad och en svart. Sist jag köpte nya var nĂ€r Ulf var nyfödd för tre Ă„r sedan och de behĂ„arna har jag verkligen slitit med hĂ€lsan. Just nu ser de ut sĂ„ hĂ€r – reviga, trasiga och illasittande pĂ„ grund av att de Ă€r uttöjda och trötta. Och Ă€r det nĂ„got jag avskyr sĂ„ Ă€r det illasittande behĂ„ar som klĂ€ttrar upp pĂ„ ryggen och inte ger nĂ„got riktigt stöd. DĂ€rför tog jag för nĂ„gra veckor sedan tag i mig sjĂ€lv och gick och köpte tvĂ„ nya. En hudfĂ€rgad och en svart. Det enda man egentligen behöver.

Jag köper alltid mina behĂ„ar pĂ„ Ingrids UnderklĂ€der i UmeĂ„ (obs jag Ă€r inte sponsrad pĂ„ nĂ„got sĂ€tt) och jag rekommenderar alla som har rĂ„d och möjlighet att gĂ„ till en riktigt bra och vĂ€lsorterad affĂ€r för att fĂ„ hjĂ€lp. Och rĂ€tt storlek. De vanliga kedjorna brukar inte ha min storlekskombination i sortimentet trots att jag har ganska “genomsnittliga” bröst.

Jag gillar ju att fĂ„ bra service sĂ„ jag brukar bara gĂ„ in dit och sĂ€ga HJÄLP! och sedan stĂ€ller jag mig i provrummet och testar den ena behĂ„n efter den andra som de tror kan passa mig. Och sjĂ€lvklart fĂ„r de komma in och titta och kĂ€nna efter att allting sitter som det ska pĂ„ mig. Det kan kĂ€nnas lite obekvĂ€mt första gĂ„ngen men nĂ€r man vant sig vill man inte ha det pĂ„ nĂ„got annat sĂ€tt.

Att tipsa andra om behĂ„ar baserat pĂ„ vad man sjĂ€lv gillar Ă€r lika sjukt som att tipsa om styrkan pĂ„ glasögon baserat pĂ„ ens eget synfel. Det Ă€r ju SÅ olika vilken modell som passar beroende pĂ„ hur lĂ„ng överkropp man har, hur bred man Ă€r, hur brett isĂ€r och lĂ„ngt upp brösten sitter, om man vill ha större bröst eller mindre, en maffig klyfta eller snyggt separerade. Det hĂ€r som kommer nu Ă€r med andra ord helt omöjlig information. Men eftersom jag fĂ„tt specifika frĂ„gor gör jag ett undantag.

Den ena behÄn jag köpte var en svart spetsbh med djup ringning av mÀrket Aubade. Viktigt att ha en behÄ med djup ringning om man inte vill att den ska skymta i urringningen. Man fÄr ett fint lyft och en liten push up-effekt. Egentligen föredrar jag slÀta behÄar för att inte ge fula mönster under klÀderna men den hÀr gÄngen gjorde jag ett undantag eftersom den satt sÄ bra i övrigt.

Sedan köpte jag en underbart skön vardags-bh som Àr min mest mÄngsidiga bh. SlÀta formpressade kupor, breda band som hÄller ryggfettet pÄ plats och inte skaver och Àr oskön. Det Àr den jag har bÄde pÄ den hÀr och den hÀr bilden.

Modellen heter Body Make-Up Soft Touch WP och kommer frÄn Triumph.

En hudfĂ€rgad, slĂ€t bh Ă€r nog den viktigaste och mest anvĂ€ndbara modellen – för det Ă€r bara den som blir osynlig under ljusa klĂ€der. Och med hudfĂ€rgad bh menar jag alltsĂ„ inte beige utan den fĂ€rg som matchar din egen hudfĂ€rg vilken den nu Ă€n mĂ„ vara.

Jag tvĂ€ttar alltid mina behĂ„ar för hand i handfatet med lite milt tvĂ€ttmedel. LĂ„ter dem ligga i blöt en stund och sköljer försiktig upp dem innan jag hĂ€nger pĂ„ tork. Jag Ă€r ocksĂ„ noga med att inte trĂ€na i mina fina behĂ„ar – utan direkt jag ska göra nĂ„got lite mer fysiskt (det rĂ€cker med en lĂ„ngpromenad) tar jag pĂ„ mig sport-bh sĂ„ att jag kan svettas utan oro för att slita pĂ„ behĂ„n i onödan.