Det har varit skralt med loppisturer den hÀr sommaren. Men nÀr jag hÀlsar pÄ syrran i BorÄs brukar det bli bÀttring pÄ den punkten sÄ jag sÀtter mitt hopp till augusti. NÄgra smÄ fynd har jag dock hunnit med att göra.

Hirams kokbok. Hiram Àr ju en legend i matlagningssverige sÄ nÀr jag sprang pÄ en av hennes receptsamlingar kunde jag inte avstÄ ett köp. Köpte Àven en broderad duk (har redan för mÄnga men inte en enda med röd virkad bÄrd sÄ jag ursÀktade mig med det) samt en ny paradhandduk med röd frans och ett ljusbrunt tunt bomullsdraperi med försiktigt broderi. Det ska fÄ hÀnga vid nÄgon dörröppning hÀr hemma. Anas till vÀnster i bild.

PÄ ballongloppisen i grannbyn hittade jag för 20 kronor en riktigt gammal ampel att hÀnga en blomma i, en ny mattpiska (den förra piskade jag sönder i vintras) för 20 kronor, en liten spegel med drickamÄlad ram (ska hÀnga pÄ verandan) för 20 kronor, samt en flÀtad korg jag ska ha till smÄtt och gott i köket. Ttor den kostade en 20 den med. Samt en röd ripsmatta för typ fyrtio kronor om jag inte minns fel.

Hittade ocksÄ en terrakottakruka. Köper alltid gamla sÄdana nÀr jag kommer över dem. De Àr ju finast och pelargonerna trivs bra i dem! Samt en rejÀl bunke för bak och kaksmet. Har flera gamla som nu Àr sÄ kantstötta och spruckna att de ska förpassas till krukor istÀllet.

En stor grönrutig duk i linne fick jag för trettio kronor om jag inte missminner mig.

Och smÄ skÄlar till fil och flingor, sÄser och andra tillbehör kan man inte fÄ för mÄnga av. Den hÀr kostade blott en femma.

Hittade ocksÄ en rejÀl fiskarhatt med stort brÀtte som jag bara visste att Bertil skulle Àlska. Samt en axelremsvÀska dÀr han kan ha tÀljkniv, slangbella, kÄsa, tÀndstÄl och annat praktiskt till sommarens alla skogsturer. Och mycket riktigt blev han överlycklig för dessa saker!

Slutligen loppade jag en söt gammal skjorta till Smulf.

Och det var den loppisskörden, det!