Ă…Ă„Ă„ vad jag Ă€lskar att rota runt i garderoben och hitta nya kombinationer med gamla klĂ€der. GrĂ€vde fram denna suverĂ€na secondhand-klĂ€nning i Annas förrĂ„d i vintras och fick ta med mig den hem.

Peplum-midja Ă€r sĂ„ smickrande och skönt. Man bygger mer volym över höfterna, lĂ„ter magen andas under det extra tyget samtidigt som sjĂ€lva kjolen under kan vara tight. Jag har flera olika peplum-klĂ€nningar sedan tidigare – den hĂ€r Ă€lskar jag och har anvĂ€nt massor men den hĂ€r blĂ„ har jag sorgligt nog gjort mig av med. Den hade jag allt bra gĂ€rna haft kvar idag!

Peplum Ă€r alltsĂ„ ett extra tyg som sys pĂ„ ett plagg i midjehöjd för att accentuera midjan och göra figuren mer timglasformad. Peplum har rötter Ă€nda tillbaka till det antika Grekland men sedan dess har peplumen i olika former Ă„tervĂ€nt i modet – kanske mest kĂ€nd pĂ„ Diors ikoniska New Look frĂ„n efterkrigstiden. PĂ„ 80-talet blev peplum modernt igen och det Ă€r frĂ„n den tiden mina bĂ€sta klĂ€nningar kommer!

Mina knÀhöga mockastövlar tröttnar jag heller aldrig pÄ.

Den röda kavajen Àr ett loppisfynd, Kappahl frÄn 90-talet och i en kvalité de nog inte gör klÀder i lÀngre tyvÀrr. VÀskan Àr min vanliga &Otherstories-vÀska jag Àrvt av syrran. Och örhÀngena Àr nÄgra Är gamla frÄn H&M. Köpte dem egentligen till Bertil nÀr han precis tagit hÄl i öronen och var som allra mest fÀrgglad.

Har ju ocksÄ min röda lÄnga kappa som jag anvÀnt massor genom Ären. Tycker att fÀrgglada ytterklÀder Àr sÄ hÀrligt den Ärstid som kommer. Med knalliga klÀder slipper man gÄ omkring och kÀnna sig som en grÄbrun mus. Och just idag nÀr jag ska rösta kÀnns ju rött vÀldigt passande. Brunt avstÄr jag helst i alla former.