Förutom doften, ljuden, hemtrevnaden och det rent visuellt vackra finns det ju nÄgot sÄ betryggande med en egen eld att mata och vakta. Med de höga elpriserna den hÀr hösten Àlskar jag min vedspis Ànnu lite mer!

HÀr Àr nÄgra fantastiska eldstÀder frÄn mitt konto Underbaraboning dÀr jag lyfter instagrams finaste hem. Se och njut.

@johannaikulla 

Jag Ă€lskar den stora vedspisen i köket hemma hos Johanna. Drömmen Ă€r ju att ha det sĂ„ hĂ€r kring spisen – men mĂ„nga biytor som inte blir varma och dĂ€r man kan dekorera och pynta fint.

@berzeliusgarden

Denna pÀrlemorkaramell till kakelugn fÄr mitt hjÀrta att bulta snabbare. Och hade jag inte redan tapeter i alla rum hade jag definitivt mÄlat vÀggarna i den hÀr röda fÀrgen. För den Àr ju fantastisk ihop med sÄ vÀl grÄtt, som grönt och brunt!

@odensvihusbygget

En vedspis doppad i kolasÄs, brÀnt socker eller kanske karamell? SÄ fruktansvÀrt fint med den dekormÄlade sockeln som ska imitera marmor och det överdÄdiga krönet. För att inte tala om de breda golvtiljorna som alltihop vilar pÄ. Vilket ögongodis!

@torpochgard

En enkel men vÀldigt vacker eldstad. Och det grovhuggna gnistskyddet Àr pricken över i! Jag gillar ocksÄ de enkla ljusstakarna ovanpÄ med en rar liten trÀdgÄrdsbukett i mitten.

@majarebeckalarsson

Ingen har det mysigare Ă€n Maja. Älskar hennes brittiska, murriga stil med rutor, filtar, mattor och tunga textilier. TĂ€nk att sitta hĂ€r en kulen novemberonsdag och lĂ€sa Dickens?!

@hannefox

Avslutar med den mest fantastiska eldstad jag sett – klĂ€dd i grönt kakel. Vilken karamell! Den bevisar verkligen att allting var roligare förr.