Idag tĂ€nkte jag hoppa tio Ă„r tillbaka i tiden – till 2013 – och kolla pĂ„ nĂ„gra outfits frĂ„n det Ă„ret. Se vad som bestĂ„tt och vad som blivit passĂ©.

Året inleddes med en vippig kjol frĂ„n Monki och en tröja frĂ„n HM med glittrande krage. Lite för docksött för idag kanske. Men fint pĂ„ den tiden! Och OJ vad mörkt hĂ„r jag hade. NĂ€stan svart i fĂ€rgen.

Den hÀr röda skjortan Ängrar jag nu att jag skÀnkt. Minns hur mycket jag anvÀnde den! Perfekt med det lilla uppviket pÄ Àrmen. Kjolen minns jag inte var den kom ifrÄn men jag bar den massor. Har som synes en faiblesse för prickar som till dags dato Ànnu inte gÄtt över.

Hittade den hĂ€r klĂ€nningen pĂ„ Beyond Retro minns jag. Blir irriterad nu över att jag skĂ€nkte den – för oj sĂ„ den smickrade kurvorna med det dĂ€r röda fĂ€ltet som löpte runt kroppen.

I mitt arbetsrum. Stökigt hÄr, jeansskjorta och blÄjeans. Minns att jag hade detta enda par jeans frÄn Gina Tricot och Àlskade massor!

Raka ben och skön stretch. SkÀnktes bort nÀr de blev för stora. Ser att jag var fin i dem men har tio Är senare fortfarande svÄrt för jeans. Har fortfarande bara ett enda par i min Àgo.

Den hÀr söta klÀnningen minns jag vÀl. I nÄgon otÀck syntet som luktade svett sÄ fort man rörde pÄ sig. Men fin pÄ bild.

Jag besökte BorĂ„stapeters fabrik (vi samarbetade under flera Ă„r) och jag hade pĂ„ mig den hĂ€r röda skapelsen. JAG FÖRBANNAR MIG SJÄLV ÖVER ATT JAG SLÄNGDE DEN! SĂ„ perfekt med sin vidd i kjolen, sitt fantastiska fall och den dĂ€r pingvinĂ€rmen. IDIOT!

Och pĂ„ temat rött med vita prickar…

VÀldigt oklart vad som pÄgÄr med mina hÄrtoppar hÀr? Behövs en klippning helt klart. Men oh sÄ chic jag kÀnde mig i den röda baddrÀkten frÄn Sea Folly. Hade ocksÄ en blÄrutig och anvÀnde bÄda tills de föll i bitar. Skulle gÀrna vilja ha nÄgot liknande igen men Sea Folly gör dem i sÄ trÄkiga fÀrger nu för tiden. De loppade solglasögonen och solskÀrmen finns fortfarande i min Àgo. AnvÀnder solhatten varje sommar.

För tio Ă„r sedan var jag bara mamma till ett barn som dessutom bara var en liten plutt. Och jag var sĂ„ chic i min gröna klĂ€nning. HĂ€r kan ni se hur jag bar den 2015 nĂ€r Folke var bebis. Har inte provat den sedan dess och tvivlar pĂ„ att den passar. Men som jag önskar det – för i ryggen har den en fantastisk grön rosett. Kanske fĂ„r gĂ„ ner i kĂ€llaren och rota fram den?

En annan underbar grön klĂ€nning jag bar mycket det Ă„ret – sĂ€rskilt nĂ€r jag var ute och förelĂ€ste. Den finns ocksĂ„ kvar i gömmorna. Thaisiden med ett makalöst snitt. MĂ„ste nĂ€stan ta upp och pröva den igen och se om den passar.

Den hĂ€r jeansjackan nöter jag fortfarande pĂ„ och den har jag haft sedan jag fyllde fjorton tror jag. 23 Ă„r gammal med andra ord. Även den prickiga klĂ€nningen anvĂ€nds fortfarande rĂ€tt flitigt.

VARFÖR skĂ€nkte jag bort dessa underbara shorts i kostymbyx-modell? Det tĂ€nker jag nu nĂ€r jag ser dem. De satt sĂ„ fint och hade perfekt höjd i midjan. Koftan var nĂ„gon billig skit frĂ„n en kedja och den saknar jag inte. Men korsetten kom frĂ„n Beyond Retro och Ă€r en kĂ€ndis sedan bloggens tidigaste dagar. PĂ„ den sista bilden ser jag för övrigt ut som om jag var sĂ„ngerska i ett band som spelar EPA-dunk. Visst?!

Linnet och skorna har jag kvar och anvÀnder Ànnu. men den perfekta tubformade kjolen slÀngre jag nÀr den inte lÀngre gick över knÀna. Den hade kanske passat idag och det fÄr mig att lipa för shit vad snygg den var. Och den croppade Monki-kavajen! Hade gÀrna haft pÄ mig exakt detta idag. Och borde jag ha den hÀr frisyren igen? Bu eller bÀ?

En liten loppad sparkdrÀkt som fortfarande Äker fram varje sommar för att den Àr sÄ förblÄnat skön.

Mormors gamla sjuttiotalsskjorta och ett par avklippta loppade jeans. SÄ cool jag sÄg ut. Som mamma nÀr hon var tjugonÄnting.

American Apparel var stora och jag köpte en vippig kjol i varje fÀrg och bar till stövlett. Loppad skjorta som Anna pimpat med nitar och en hatt som fortfarande anvÀnds ibland. KÀnns förstÄs vÀldigt 2013 alltihopa. Men jag blir ÀndÄ glad. Ser ju sÄ söt ut!

Den hÀr vintageklÀnningen Àr en fullkomlig dröm. Ligger i kÀllaren och vÀntar pÄ smalare midjemÄtt eller barnbarn som vill lÄna den. Kommer aldrig göra mig av med. SÄ snygg kring bysten och spana in fickorna och hur mönstret byter hÄll.

Vi var i Gardasjön en vecka med min systers familj. Det var fruktansvĂ€rt varmt och brĂ€nnan blev fin. Den fina kjolen med volanger finns förstĂ„s kvar – liksom linnet! Men tror att den ligger hemma hos min syster för tillfĂ€llet. Kanske ska lĂ„na tillbaka den?

Hade pÄ mig en reakjol frÄn Gina Tricot (gud vad mycket jag handlade dÀr dÄ? Nu har jag inte köpt nÄgot frÄn Gina pÄ mÄnga, mÄnga Är) och ett linne som min syster mÄlat med textilfÀrg vÄtt i vÄtt.

En klÀnning jag burit otroligt mycket genom Ären. SÄ fint rejÀlt mönster och vippighet i kjolen. Den var lÀngre frÄn början men Anna sydde av den Ät mig. Fick lÄna hennes skinnpaj ocksÄ och bar den till mina klÀnningar. Den prickiga röda sjalen anvÀnds fortfarande.

Jag Ă„kte till Teneriffa ocksĂ„ och spelade in ett program med SVT – TvĂ„ pĂ„ resa. Jag bjöd med mig Susanne Jonsson som jag börjat bli vĂ€n med under vĂ„ra sĂ€ndningar i Go’kvĂ€ll. Och det var pĂ„ den hĂ€r resan vi blev riktigt goda, nĂ€ra vĂ€nner. HĂ€r bar jag en klĂ€nning min syster sytt. Den finns fortfarande kvar. Liksom örhĂ€ngena som jag ofta anvĂ€nder.

Jag hade en bra brĂ€nna den hösten – och bra hĂ„r-game. Rutor i alla de storlekar. KĂ€nde mig vrĂ„lsnygg i detta!

För att inte tala om den hĂ€r röda pĂ€rlan jag hittade pĂ„ Beyond Retro i Göteborg nĂ€r jag var nere pĂ„ bokmĂ€ssan. SĂ„ JÄDRA snygg! SĂ€rskilt ringningen. Herregud. Finns forfarande kvar i kĂ€llaren!

Liksom denna ullklÀnning som Àr vrÄlsnygg men som sticks sÄ man blir galen om man inte bÀr nÄgot under den.

Gjorde en plÄtning för ett omslag den hösten och Emil Nyström tog den hÀr fina bilden pÄ mig. Tydligen gillade jag att kombinera rÀnder och rutor pÄ olika sÀtt. Gillar den hÀr outfiten massor. Och Melker <3 snyft

Avslutar med en juligt sjÀlvportrÀtt pÄ nÀr jag bakar saffransbullar till ett jobb för Norrmejeriers rÀkning.

Roligt att se tillbaka och mĂ€rka att stora delar av min garderob fortfarande Ă€lskas och anvĂ€nds sĂ„ hĂ€r tio Ă„r senare. Nu kanske jag kombinerar klĂ€derna pĂ„ nya sĂ€tt och stylar lite annorlunda – men plaggen anvĂ€nds! De flesta av dem var dessutom begagnade redan nĂ€r jag köpte dem men kvalitĂ©n hĂ„ller tydligen för decennier av slitage.