Ser ni hur fint Erica pĂ„skdekorerat min blogg under helgen? Och att min vĂ„rbanner nu kommit upp, med tulpaner och höns och sĂ„nt utanför fönstret. Nu kör vi all in pĂ„ pĂ„sk tycker jag – det Ă€r ju faktiskt inte lĂ„ngt borta till denna hĂ€rliga högtid.

PÄ det pÄskgula temat inleds veckan med underbara boningar i just gult. Gult Àr min favoritfÀrg pÄ hus. BÄde min mormor och morfars gÄrd och farmors sagohus Àr gulmÄlade. För mig Àr gula hus drömmen om sommarlovet, saft i trÀdgÄrden, mormors bullar pÄ farstubron och farmors nyponsoppa pÄ balkongen med utsikt över vattnet. Gult Àr den allra vÀnligaste fÀrgen. Och hade jag haft ett hus av trÀ hade det definitivt fÄtt bli gult.

Alla bilder kommer frÄn mitt instagramkonto underbaraboning dÀr jag samlar instagrams finaste och fÀrggladaste hem och förhoppningsvis samtidigt drar trafik till kontona bakom dem! Nu har Underbaraboning 105 000 följare vilket kÀnns riktigt mÀktigt!

@tagelilla

De knotiga gamla björkarna, den glasade verandan, det röda tegeltaket. En vansinnigt vacker gĂ„rd som med lite kĂ€rlek kommer Ă„terfĂ„ sin forna glans. Och ser ni ljuset? VÅR!

@historiskehus 

Milt gula vÀggar och mörkare gula snickerier. SÄ tjusigt och fint det gifter sig mot höstlöven.

@varmlandsantikvarien

VÀrmlandsantikvarien fÄngar mÄnga fina hus pÄ sitt konto. Det hÀr i citronsorbet-fÀrg ger mig lycko-il. SÄ vackert ocksÄ med rosorna och den enorma bondsyrenen vid husknuten.

@mybohemichome

För att inte tala om det hÀr lilla gula trÀhuset med en veranda dÀr jag kan tÀnka mig att inmundiga mitt morgonkaffe i fred och frid.

@solhem_ett_sekelskifteshus

Även putsfasader Ă€r fina i gult – kolla bara in Gamla stan i Stockholm! Och kolla in Solhem. SĂ„ vansinnigt vackert gul fasad med grĂ„ spröjs och vitmĂ„lade slĂ€tputsade fönsterfoder.

 @vattenakaregarden

Hela den hĂ€r bilden med blommande trĂ€det, den skarpa vĂ„rsolen, grĂ€set som börjar skifta i grönt och den gula fasaden ihop med den rosa – det Ă€r vackert sĂ„ att man kan lipa.

@varmlandsantikvarien 

Ett senapsgult, nÀstan orange hus med röda fönsterfoder. Ockult fint!

@villavarnhem 

Och sÄ avrundar vi med Villa Varnhem. SÄ fantastiskt fint fÀrgsatt med grÄ fönsterfoder, spröjs i vad som ser ut som engelskt rött och sedan en mörkare gul ytterdörr. Ihop med det citronglassgula huset. Wow wow wow!