En fin dekoration till sommarens alla fester Àr att frysa in blommor, frukt och bÀr och dekorera drinkarna med. HÀr har jag pillat ner penséer i isbrickan och frusit in. Och i ballongerna som ligger bredvid har jag stoppat ner blommor, fyllt pÄ vatten och gjort stora isbitar.

SpĂ€rra upp ballongens öppning med fingrarna och lĂ„t nĂ„gon annan pilla ner blomman i hĂ„let – det Ă€r lite pilligt. TrĂ€ sedan öppningen pĂ„ ballongen pĂ„ kökskranen och fyll den med vatten. Knyt igen och lĂ€gg i frysen.


Jag lÀt det frysa över natten i vÄr lilla inbyggda Cylindafrys, som rymmer allt det viktigaste. Sedan klippte jag upp ballongerna och tog ut isbitarna strax innan servering.

Cylindas produkter Ă„terfinns lite överallt i vĂ„rt hus. TorkskĂ„p, frys, tvĂ€ttmaskin och diskmaskin. Cylindas motto Ă€r att skapa en enklare vardag – och det stĂ€mmer definitivt hemma hos oss! Deras maskiner Ă€r bĂ„de anvĂ€ndarvĂ€nliga, prisvĂ€rda och framförallt energismarta.

SÄ fint att lÀgga de stora isbollarna i bÄlskÄlen. Nu pÄ sommaren kan man ju stoppa ner Àngsblommor eller gröna blad eller vad annat vackert man rÄkar stöta pÄ. TÀnk bara pÄ att vÀlja Àtbara blommor om du vill ha isen den direkt i drinken. NÄgra andra Àtbara blommor förutom penséer Àr ros, viol, syren, krasse, Àkta flÀder och ringblomma.

Titta vad festligt och fint!

Allt blir trevligare med lite blommor.

Mousserande flÀderdryck med blommiga isbitar Àr en festlig och fin detalj. Plockade blommorna i grusgÄngarna hÀr hemma och sköljde av dem innan jag frös in.

En annan festlig sak man kan göra Ă€r sin egen glass. SÅ mycket godare Ă€n allt man kan köpa fĂ€rdigt – och du behöver ingen glassmaskin för att lyckas. Den hĂ€r varianten blir vackert melerad av att man delar upp smeten och smaksĂ€tter den hĂ€lften med vanilj och den andra hĂ€lften med jordgubbar.

GrÀddglass med smak av jordgubb och vanilj

Portioner

12

Ingredienser

 • Jordgubbsglass
 • 250 gram fĂ€rska eller tinade frysta jordgubbar

 • 3 dl vispgrĂ€dde

 • 2 Ă€gg

 • 4 msk florsocker

 • 1 tsk vaniljsocker

 • Vaniljglass
 • 3 dl vispgrĂ€dde

 • 2 Ă€gg

 • 4 msk florsocker

 • 1 tsk vaniljsocker

Gör sÄ hÀr

 • Mosa jordgubbarna med en gaffel eller i matberedare.
 • Vispa grĂ€dden hĂ„rd i en bunke. Vispa sedan Ă€gg, florsocker och vaniljsocker i en annan bunke. VĂ€nd ihop bĂ€ren, grĂ€dden och Ă€ggsmeten.
 • Gör samma sak med vaniljglassmeten.
 • HĂ€ll sedan de olika glassorterna i varsin bytta och stĂ€ll in i frysen. Rör om en gĂ„ng i halvtimmen i bĂ„da byttorna.
 • NĂ€r glassen Ă€r helt fryst (det tar ca 2 timmar) skopas vaniljglassen och jordgubbsglassen upp i en form sĂ„ att den blir vackert melerad. StĂ€ll in i frysen i nĂ„gon timme ytterligare sĂ„ att den hinner sĂ€tta sig ordentligt. Ta fram den en stund innan servering sĂ„ att den inte Ă€r stenhĂ„rd.

Ett annat frystips för varma sommardagar Àr att fylla sin vattenflaska till hÀlften med vatten och sedan lÀgga den i frysen över natten. PÄ morgonen fyller jag pÄ med vanligt vatten och med mig pÄ utflykten fÄr jag alltsÄ en riktigt kall och lÀskande dryck!