NÀr jag var pÄ höstmarknad för nÄgra veckor sedan köpte jag tvÄ fantastiska kuddar av en lokal hantverkare. Jag kan ingenting om vÀvning men har för mig att hon sa att detta var plattvÀv.

Tycker sĂ„ mycket om fĂ€rgkombinationerna och mönstret. Och kolla sĂ„ fint det missmatchar mot sofftyget som Ă€r ett gammalt draperi frĂ„n min farmor. Halva grejen nĂ€r man inreder hemma Ă€r ju textilierna. Gamla textilier – eller nya som Ă€r hantverksmĂ€ssigt gjorda – ger en sĂ„dan sjĂ€l till hemmet. Vare sig det Ă€r ett vackert draperi, trasmattor, en broderade paradhandduk, kuddar eller en gardin.

Nu hade jag glÀdjen att fÄ köpa nytillverkat av en konsthantverkare. Och det tycker jag att man ska göra om man har möjligheten! Annars ta till vara pÄ det som trÀngs i loppistravarna för en spottstyver som förspilld kvinnokraft.