IgĂ„r fick jag boken i min hand för första gĂ„ngen! Alltid lika Ă„ngestfyllt, förvĂ€ntansfullt och pirrigt att slita upp den ur pĂ„sen och se resultatet av sĂ„ mycket möda. Men jag blev inte besviken. Det Ă€r en riktig pĂ€rla! Eller som Lotta KĂŒhlhorn som formgivit den konstaterade “Nu behövs icke nĂ„gon ytterligare bok om vinter och jul. Allt Ă€r med”

HÀr kan du bestÀlla nya boken

Älskar alla smĂ„ detaljer som Lotta hittat pĂ„. Som den mönstrade insidan av pĂ€rmarna. Och att hela boken Ă€r tryckt pĂ„ svagt gulnat papper – precis som om det redan var en gammal bok.

HĂ€ng med hem till Lotta och se boken ta form

MÄnga vinterböcker och julböcker har vÀldigt dystra och murriga bilder och vi hade jobbat jÀttemycket i pappersval och repro med att göra Àven de mörka bilderna krispiga, varma och fina. Boken innehÄller ju nÀrmare 300 bilder och illustrationer vilket Àr nÄgot i hÀstvÀg.

Den Àr ocksÄ sprÀngfylld med lÀsning vilket verkligen varit viktigt för mig. Att det inte Àr en bok man bara blÀddrar igenom utan att den erbjuder lÀsning för mÄnga, lÄnga stunder. Reflekterande texter, rolig kuriosa och fakta. SmÄ vardagsbetraktelser och skildringar av utflykter, luciatÄg och tomtebesök.

Recept, pyssel, vinterutflykter, betraktelser och fakta – sĂ„ gick jobbet med innehĂ„llet till

Är sĂ„ glad att jag haft Erica som redaktör som bollat, gett feedback och hjĂ€lpt mig utveckla mitt skrivande. Hon har kĂ€nt till min julboksidĂ© i flera Ă„r och Ă€r den som verkligen peppat mig att göra verklighet av den. Och det hade nog inte blivit nĂ„gon bok utan hennes stöd.

Nu hoppas jag bara att den ska landa vĂ€l hos alla er som har bestĂ€llt boken. Om tvĂ„ veckor skickas de signerade exemplaren ut. Det roliga Ă€r att bokens första upplaga – innan den ens kommit ut i butik – Ă€r i princip slut. SĂ„ nu gör vi ett tilltryck för att möta efterfrĂ„gan. Det Ă€r en dröm som författare att fĂ„ vara med om en sĂ„dan sak!

Avslutar med en bild pÄ en rolig lösning som Lotta gjorde lÀngst bak i boken. Fakta som bara brukar stÄ i en trist rad förvandlade hon till en förtjusande adventsljusstake.

HÀr kan du köpa boken