Dags för veckans sista stĂ€dkvart. Hur har det gĂ„tt för er? Jag Ă€r glad över allt jag fĂ„tt ordning pĂ„ – utan att det kostade sĂ€rskilt mycket anstrĂ€ngning alls. Och förhoppningsvis orkar jag fortsĂ€tta med fler kvartar kommande veckor. Även om de inte behöver ske varje dag precis.

Idag söndag viger jag Ă„t att stĂ€da en lĂ„da som jag hela sommaren tĂ€nkt att jag ska ta itu med. Men det dröjde till september innan jag fick tummen ur med den fruktade BAKLÅDAN! Högst uppe i skafferiet dĂ€r baktillbehör, socker och sĂ„nt ska rymmas. Och eftersom den Ă€r sĂ„ högt upp ser man inte riktigt vad man stoppar in dĂ€r och det gör att lĂ„dan hinner utveckla sig till MORDOR.

HÄhÄjaja. Började med att plocka ut alla förpackningar och stÀlla dem pÄ köksön. Hittade fyra burkar bakpulver och de torkade trattkantareller jag fÄtt av min syster och letat sÄ mycket efter.

SMASKENS!

NÀr jag lyft ut allt ÀckelpÀckel dammsög jag lÄdan och torkade sedan rent den.

DĂ„lig sak med att ha stökigt: att man köper hem sex flaskor choklad och kolasĂ„s eftersom man inte hittade igen de fem första. NĂ„gra var gamla och smakade tran sĂ„ de hivade jag. Resterande var kladdiga – sĂ„ de gick jag över med trasa och diskmedel sĂ„ att de inte smutsar ner i skĂ„pet.

Jag hÀllde ihop olika ströbröd i en och samma förpackning. HÀllde ocksÄ ihop bakpulver och rÄsocker som det fanns dubbletter av. Sedan fyllde jag alla mina plÄtburkar med mjöl, socker, salt och sÄnt. Det Àr ju burkarna som stÄr framme i köket och anvÀnds i vardagen. Det Àr sÄ mycket lÀttare att ta socker, mjöl och salt ur en burk istÀllet för ur en prasslig pÄse som lÀcker.

Alla dessa förpackningar blev tomma och kunde sorteras bort ur skafferiet!

Sedan stÀllde jag tillbaka alltihop. Och klappade mig sjÀlv pÄ kinden och tackade mig sjÀlv för allt jag gjort denna vecka nÀr jag stÀdat som mormor Rut!