Jag undrar om inte hederliga bondkakor tillhör de allra godaste smĂ„kakorna Ă€ndĂ„? SĂ„ rejĂ€la – samtidigt som mandeln och sirapen piffar till och ger dem extra god smak! Lite som kolakakor – fast stadigare!

Bondkakor

Antal

40 kakor

Tillagningstid

20 min + 2 timmars vÀntetid

Ingredienser

  • 100 gram smör

  • 1 dl strösocker

  • 2 msk sirap

  • 1/2 dl mandel

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk bikarbonat

Gör sÄ hÀr

  • Ta fram en elvisp. Rör smör, socker och sirap till en vit och porös massa.
  • Grovhacka mandeln.
  • Blanda mandeln med de torra ingredienserna och rör sedan ihop med smöret till en smulig massa.
  • LĂ€gg degen pĂ„ lite plastfolie och forma till en korv. LĂ€gg den i kylen i nĂ„gra timmar. Eller lĂ€gg den i frysen för att kunna ta fram och grĂ€dda vid senare tillfĂ€lle
  • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader. SkĂ€r korven i en 1/2 cm tjocka skivor och lĂ€gg pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper. GrĂ€dda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. LĂ„t svalna pĂ„ plĂ„ten.