I torsdags sÄ tÀnkte jag ha med mig kameran och dokumentera hela dagen. TyvÀrr glömde jag bort den för jag hade sÄ mycket jobb, sÄ jag fotade bara sjÀlva morgonen. Men vilken morgon sedan! Varenda gren i trÀdgÄrden var tÀckt av snö.

SÄ glad att jag lyckats fÄ upp alla slingor ute. De Àr ju finast nÀr de Àr halvt översnöade.

Det Àr ocksÄ fint med trÀdgÄrdsmöbler som fÄr stÄ ute Äret om. De hÀr i grönt klarar vintern och gör trÀdgÄrden sÄ möblerad och hemtrevlig. I januari brukar snön nÄ Ànda upp till bordsskivan.

Bastun var ocksÄ vackert inbÀddad.

Och en första frukostgÀst satt vid fÄgelbordet. En gullig domherre. Visste du att domherrar har lÀtt för att lÀra sig sjunga melodier? Förr höll man dem i bur och det fanns till och med speciella sÄngböcker för dem. Ja, detta vet du förstÄs redan om du lÀst min nya bok. DÀr finns sÄn intressant kuriosa inproppad lite överallt!

Jag och barnen begav oss till skolan. Men stannade förstÄs till och hÀlsade pÄ grannens hÀst.

Sjön lÄg frusen.

Och förskolegÄrden var hemtrevligt inbÀddad.

SÄ fint med de duvblÄ vintermornarna. Och mörkare och blÄare ska de bli! Ser faktiskt fram emot det, för det Àr sÄ vilsamt och lugnt för ögonen. Och sedan tÀnker jag pÄ euforin jag kommer kÀnna de första mornarna i februari, nÀr jag anar ljus pÄ himlen. Tror bara de som upplevt riktigt mörker förstÄr vad den sortens tecken betyder.