Vilket dödens tråkigt sportlovsväder vi har. Vi är hos gammor hela veckan och här hänger dimman så tung att vi inte ser bergen på andra sidan dalen. Håller tummarna för att det i alla fall blir någon sol närmsta dagarna – för då ska jag skida över sjön med barnen. Just nu går jag istället långpromenader för att få ihop till mina steg. Långa, långtråkiga promenader blir det. Lyssnar på Britney Spears självbiografi under tiden men den är nästan outhärdligt dålig översatt och den engelska originalversionen finns inte i min ljudboksapp.

Jag jobbar på med min egen bok också. Baxar mig framåt bit för bit och det är så svårt när man inte får någon feedback. Som bloggare är jag van att skriva, publicera direkt och därefter få respons på det jag skrivit. Och därmed också ett litet endorfinpåslag. Nu är det bara att skriva för mig själv utan publik, utan feedback, hejarop och endorfiner från läsare. Betydligt tyngre.

Har inte mycket att blogga om idag så jag tänkte att jag kunde ge tre små tips istället

Läste Howards End av E.M Forster i somras och nu finns filmatiseringen på SVT Play. Brukar akta mig för filmatiseringar av böcker jag gillar. Men den här är underbar! Emma Thompson, Helena Bonham Carter och Anthony Hopkins i huvudrollerna. Inget kan gå fel med en sådan cast. En otrolig stil- och inredningsinspiration dessutom.

SVT har precis släppt en ny serie med Anders Hansen som heter Din personlighet. Och med anledning av det kan man nu i SVTs DUO-app göra en förenklad version av personlighetstestet Big Five. Jag har gjort ett mer detaljerat sådant förut men här får man alltså en snabbversion. Oklart hur vetenskapligt snabbtestet är. Men kul att göra. Man får sedan en låååång redogörelse för sin personlighet baserad på testet. Så här blev mina staplar efter att ha klickat mig igenom testet en sömnlös natt. Och jag som alltid hävdat att jag är en neurotiker!

Aftonbladets podd Café Bambino med Tone Schunnesson och Karin Petterson är tillbaka. Härlig nostalgi när Ebba von Sydow var gäst och pratade om bloggens barndom och hennes egen förvandling av Expressen Fredag. Gillade också när Henrik Schyffert gästade programmet och pratade avundsjuka. En ny favoritpodd, helt klart!