På köksbordet står kakao, socker och ägg i en skål som ska bakas till chokladkakor.

När jag hämtat Bertil från förskolan idag satte jag igång att baka chokladkakor för att ha något gott att äta i helgen.

Äggulor och kakao i bunken med andra ingredienser.

Och för att det är så vansinnigt mysigt att stå vid arbetsbänken och baka och titta ut över det soliga höstlandskapet och samtidigt lyssna på Spanarna i P1 på radio. En bra fredagstradition.

Bruna runda småkakor i blått kakfat.

Det blev dessa spröda favoritsmåkakor! Superenkla och så himla himla goda!

Chokladkakor

Portioner

ca 40 stycken

Tid

ca 40 minuter

Ingredienser

  • 200 gram rumsvarmt smör

  • 1 dl strösocker

  • 1 1/2 dl florsocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 3 msk kakao

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 1 ägg.

Gör så här

  • Vispa alla ingredienser till en smidig deg/smet och forma till bollar.
  • Lägg på ett bakplåtspapper och platta till dem lätt med en gaffel.
  • Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.

Vill du baka syltsnittar? Kolla in mitt recept på vinbärskakor.