Svarta vinbär ovanpå chaipudding i blått glas.

En frukost jag ofta ätit i sommar är chiapudding med färska bär.

Den puddingen är väl en av de mest instagramade rätterna sommaren 2014, men den är ju faktiskt både snygg och god med sina svarta runda frön. Och nyttig, då det innehåller mer Omega-3 än någon annan naturlig källa!

Chiapudding

Portioner

1

Tid

ca 10 minuter + minst 3 timmars kylning

Ingredienser

  • 2 dl mjölk (komjölk, havre, soja eller mandel funkar fint)

  • 2,5 msk chiafrön

  • En knivsudd vaniljsocker

  • Lite mald kardemumma

  • Fäska bär

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser utom bären i en skål och ställ i kylen i tre timmar – eller över natten.
  • Rör om så att inga klumpar bildas.
  • Ta fram och toppa med färska bär, banan eller något annat gott. För mig blev det lite svarta vinbär från trädgården. Mums!