Gissa vem som är jag!

109274-461109274-459109274-458

Ash. När saker känns tunga, trista och monotona brukar jag leka! Jag leker att jag är någon annan. När jag lagar mat (vilket jag är väldigt osäker på) leker jag att jag är "Mat Tina" "Mmm jettegott" säger jag på bredaste skånska för mig själv, medan jag visar hur du hackar löken "jettelett". Eller när jag är ute på promenad med hunden, då leker jag dokumentärfilm, pratar med allvarlig röst om när jag kom till Sverige som flykting på 80-talet.

När jag sitter på toa brukar jag leka superstjärna. Då pratar jag om mitt nya album "it's very personal" och hur soundet är "fresh". Bäst av allt tycker jag om att leka hjältinnan i en  Alice Lyttkens roman. Strålande vacker, klok och med skinn på näsan. Alternativt valfri flickbok från 50-talet, där hjältinnan är glittrande glad och tar livet  med en klackspark.

Det bästa med den här leken är att den verklige hjälper en. När jag känner mig mesig och måste göra någonting modigt är jag Ronja eller Pippi. Och gissa vad, jag blir faktiskt modigare! I morse kände jag mig ledsen och deppig, men då var jag Alice Babs karaktär i "Swing it magistern" . Med äppelröda kinder och baskern på sne tog jag tag i dagen på ett sätt som skulle gjort Alice Babs grön av avund!

Här är några roller som är bra att kunna att leka, när det känns lite gruvsamt:

Bakning – Pedantisk hemmafru
Städning – Hembiträde i en pilsnerfilm, alternativt "extreme home makeover"
Pluggande – Steffi, läshuvudet och huvudrollen i Annika Thors bokserie "en ö i havet"
Rensa i lådor – Fröken Jansson i böckerna om Ture Sventon
Mörkrädd på en skogspromenad – Scully i "Arkiv x"
När du vill försöka leva nyttigt – Anna Skipper i "Du är vad du äter"
När du försöker leva –  JESUS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Gissa vem som är jag!”

 1. Jag kör på lite samma tema om jag är mörkrädd… fast jag tänker mer att jag är jäkligt bra på kampsport och att jag är precis så aggressiv som jag kan se ut att vara! Det känns bättre då! 😀

 2. du har alltid haft bra fantasi! fortsätt leka och fantisera så blir denna värld en roligare värld =)

 3. Eller en som också funkar är de där tanterna i “How clean is your house?” Inte för att man ens kommer i närheten av äcklighetsgraden i de husen..

 4. ett annat tips för pluggande är att låtsas vara Rory i Gilmore girls, funkade perfekt för mig 🙂

 5. Min mamma dog av tjocktarmscancer. Det var en tuff tid när hon var sjuk. Så jag förstår att du har det jobbigt.

 6. Nu har jag kikat runt på din blogg och jag gillar den väldigt mycket. Måste säga att jag tycker du poserar väldigt bra, både på helfoto och närbild. Har du jobbat med modellande?

 7. Härligt att läsa att du låtsas vara Alice Babs i Swing it Magistern! Men det är en verkligen en effektiv metod att rädda vissa dagar med!! Ha det bra!

 8. Madde: Ja, visst är det, leker du också?
  Stila:haha, ja, jettelett blir matlagningen då!
  Adina: Åh, vad superkul adina,är grymt avis på ditt coola namn också!

 9. Hej igen! Jag var 21 år. Tänker på vad du sade om att det känns som att hela världen har cancer. Cancer är en ganska vanlig sjukdom. Fast det finns ju så många olika typer och just den som min mamma hade är ingen “snäll” typ. Och tack för att du tycker min blogg är bra. Det var kul att höra att du tycker jag skriver klokt. Jag har kollat in din blogg litet mer, och gillar den som sagt skarpt. Dina stylingtips är toppen! Skall prova turbangrejen här hemma idag.

 10. Jag brukar också leka sådär. MAn blri aldrig för gammal för att leka! Pippi har jag varit många gånger, och är fortfarande ibland faktiskt!

 11. Hihi, jag, och min syster, gör likadant ibland! Vi brukar göra dokumentärer när vi är ute och går. Jag älskar hur du klär dig! Jättesnyggt!