lång, röd dansk pölse

109274-543

Jag var ett åskmoln idag. Somnade 05.30 och steg upp 09.00. Detta bäddade inte för ett gott humör.

Jag hade ju de röda jeansen på mig idag, men oturligt nog hade jag min röda kappa till, i exakt samma färg. Jag såg ut som en lång, röd dansk pölse där jag rusade fram på stan.  Det finns ingenting som får mig att tappa humöret som fel kläder. Alla glodde på mig. Vände sig om efter mig. Gapade efter mig. Kommenterade mig.

Det som irriterade folk mest var dock inte att jag var en pölse, utan att mina skor smackade så högt när jag gick. Jag älskar när det smackar, men det gör tydligen ingen annan. När jag gick förbi ett medelålders par sa de "himla vad det smattrade om hennes klackar"

Vafan. Vad ska man göra? Hur ska en kvinna gå på stan för att inte irritera? I morgon tar jag på mig en hudfärgad kroppsstrumpa och smyger mig runt i mockasiner som en annan indian.

(Korven längst ner på bilden är jag )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer på “lång, röd dansk pölse”

 1. meh, om du har hudfärgad kroppsstrumpa ser du ju ut som en sojakorv istället! det blir korv vart man än vänder sig helt enkelt. eller gurka, om man klär sig helt i mossgrönt.

 2. Aaaaw. Världens sötaste pölse var du i alla fall, det är jag övertygad om!
  Min pojkvän sa något sjukt dumt om mina underbara nya stövlar häromkvällen.
  “Du drar verkligen till dig uppmärksamhet på ett dåligt sätt när du har de där skorna. Det klapprar så mycket att det helt säkert drar till sig våldtäktsmän. Man hör på långt håll att du inte kan komma undan.”
  Varför säger man en sådan sak?! Jag älskar också när det låter om klackarna, det låter KVINNLIGT, så det så. Killar är perversa äckel ibland.
  Du är så snygg.

 3. Jutta: haha. jadu. livet som kvinna är inte lätt. man blir behandlad som en annan bajskorv 😀

  Annika: Hallå. håller med dig totalt. så jädrans onödigt sagt. men tyvärr ligger det ett visst mått sanning i det. fan att man måste ha gympaskor som kvinna för att våga sig ut. vore det inte smartare om killar började använda högklackat? då skulle man veta att de aldrig skulle hinna ikapp en i alla fall. även om man själv hade klackar, då de knappast övat lika mycket som oss. kanske klackskor på killar är lösningen på patriarkatets gåtor? Klackskon blir den nya fotbojan!!

 4. HAHA!!!! “x döms för väpnat rån samt grovt rattfylleri. Straffet blir fyra månader i ett par rosa mockasandaletter med 11,48 centimeters klack från Manolo Blahnik.” Eller ett lite lindrigare straff när målet tas vidare till hovrätten: “x dömdes av tingsrätten till 11,48 centimeters klack. Hovrätten finner dock att straffklacken ska sänkas till 10,25 centimeter, enligt paragraf blablablabla”.

 5. haha, nejdu! Jag är säker på att du var lika snygg som vanligt. Det svenska folket är bara avundsjuka eftersom de enda färgklickar som finns i deras garderober är ..grått? Keep dressing the way you do!

 6. Jutta: haha ja 🙂 . ja och kvinnomisshandlare kan dömas till tre års fransk manikyr på lösnaglar. Då blir det inte så mycket slagsmål tror jag. Alternativt straffarbeta med att sätta i och plocka ur kontaktlinser, när du har nagelförlängning. Det vore flott
  Sarah: Vad du är rar, tack för peppen 🙂