Igår var en vissen dag, men ont skall med ont fördrivas. Det bästa botemedlet för ett sorgset hjärta är att baka. Så jag bakade matbröd, en fetaostpaj samt Prostinnans Havrekakor. Då blev jag lite gladare.
Igår var en vissen dag, men ont skall med ont fördrivas. Det bästa botemedlet för ett sorgset hjärta är att baka. Så jag bakade matbröd, en fetaostpaj samt Prostinnans Havrekakor. Då blev jag lite gladare.
Har du frågor kring din order eller något annat som berör min butik, vänligen hör av dig till:
Eller använd formuläret nedan.
13 svar
Det är så rätt så rätt.
Får jag fråga en till sak, fastän du inte har frågedag längre?
Jobbar du hemifrån, eller sitter du på ett kontor någonstans och skriver?
/Cecilia
Ja! jag har börjat baka som terapi på sistone. Bakterapi! Ibland det enda som funkar. Du är så klok du.
Jag bor sä långt ifrån Sverige, men jag längtar hem till skogar och vatten och tystnad väldigt ofta. Och nästan varje gång jag läser din blogg så kniper det i hjärtat av hemlängtan. Det är ganska fint och lite sorgligt. Som det svenska vemodet. Tack för din fantastiska inspiration och för att du kniper till i mitt svenska hjärta ibland.
hej, vilket datum var bröllopet nu igen? kan inte vänta tills jag får se din brud kläning, kommer säkert att vara fantastiskt.puss
Kan inte du börja med dagens brosh/clips och Gästoutfits igen?
du är bäst!
baka är väldans trevlig, för övrigt så gör din blogg mej väldigt glad!
Idag var en sådan dag för mej.
Först lite skogsrusletur.Sen laga mat & baka. Stor sats hoummus, morot&ingefärssoppa med kokos,rosta müsli,baka aprikoslimpa och koka plommon med kanel. Det är så skönt och jordande med husliga aktiviteter när man är vissen eller orolig tycker jag.
Tack för allt du delar Clara!
Vet du vad. Jag har aldrig uppskattat riktigt till fullo att bo i norr. Har inte känt att det är där jag hör hemma till 100 %. Och jag kommer nog aldrig att känna så. Men du har fpått mig att ändå vara så otroligt glad för allt det fins vi har uppe i norr!
Gissa hur mycket jag längtar till Umeå igen. Att få knalla runt på stan, ta en evighetslång fika med dig, diskutera allt och inget, fnissa, dricka thé och bara ha det trevligt.
Jag ser så fram emot nästa gång jag ska få träffa dig, vännen.
Just nu önskar jag extra mycket att jag kunde få vara där och ge dig en stor kram!
Men förhoppningsvis så dröjer det inte alltför länge.
Pusskram
Ser smaskens ut…
Jag har utmaning till dig, jag skulle så gärna vilja att du antog den. Den är tre frågor om tro:
http://fantasiflicka.blogspot.com/2008/09/religis-utmaning.html
Hoppas du har tid för dem…
Kram!
Heja Clara! JAg stortvättar som terapi när det känns tungt. Igår var det dags. Grät över alla som inte är med oss. Men, sen fördjupade jag mig i pensionärshobbyn släktforskning, och gissa vad? Det finns Granströmmare i Stenträsk på min farmors sida och nu är det Kalvträsk som gäller på Anders sida! JA, det är väl det allt går ut på, att visa att vi alla är släkt.
Kram
Baka är nog något av det bästa jag vet, igår beställde jag äntligen min hushållsassistent i sann 50-tals stil, ska bli så kul när den anländer 🙂 Vilken underbar kakburk du har!
Jag är helt värdelös på bakning – måste lära mig! Havrekakor och havreflarn är ju hur gott som helst.
Cecilia: Både och faktist!
Gabriella: Åhå, vassego och tack för berömmet 🙂
Sam: Det är hemligt!
Fanny: kanske det!
Agnes: Vad bra 🙂
Yogini: åh flott! Kram
Kajsa: Detsamma. Kan du inte komma hit snart dårå? KRAMAR
Fantasiflicka: Visst kan jag väl det så fort jag bara hinner!
Annika: nähä? så fantastiskt 🙂 världen är allt bra liten
Jenny: åh då blir det flott med bakningen!
Deadtown girl: Ja det är det! Men övning ger färdighet!
Hej Clara.
Tänkte bara ge ett litet tips på någonting som jag tycker är ofantligt gott och som för mig hör hösten till.
Nämligen en liten Cashew och fikonmarmelad!
250 gr torkade fikon i små bitar, 75 gr osaltade cashewnötter – grovhackade, 1 dl råsocker och 2,5 dl rött vin.
Lägg fikon, cashewnötter och råsocker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vinet och låt det koka upp. Sjud i 10-15 min tills marmeladen känns fast i konsistensen. Låt kallna.
Personligen gillar jag den här marmeladen tillsammans med lite Brieost på nybakta baguetter med en god kopp thé. Men man kan nog ha den ihop med andra smakrika ostar också.
Kanske gillar ni det kanske inte.
Tack för en härlig blogg!!