Hemma hos oss

Ni efterfrågar ofta bilder hemifrån oss, så jag tänkte visa några och jag börjar med filmrummet. Vi har ju ingen tv här hemma.  Vi kan inte se Idol, Debatt eller Stjärnorna på is. Men vi har ändå ett filmrum där vi kan se på film. Så här ser det ut

 uc-4074.jpg

Sixten matchar så fint med vår 200 kronorssoffa

uc-4034.jpg

Soffa, bord, tyg, kuddar, vaser – allt är fyndat på loppis utom mattan.

uc-3739.jpg

 Dessa tjusiga tygtavlor har Tant Märta gjort

uc-3720.jpg

Jag samlar på kitchiga glasbubblor med plastblommor i

uc-4077.jpg

Sixten tittar ut genom fönstret vilket är hans största intresse

 uc-3743.jpg

 På ena väggen hänger en stor tavla med massor av mammas gamla filmisar inramade. Brigitte Bardot, Elvis, Sophia Loren, Clark Gable. Det passar finfint i vårt filmrum

Hemma hos oss flera år senare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “Hemma hos oss”

 1. jag blir så sugen på att skaffa hus när jag ser det här, superfint!
  Min stora dröm är att ha öppna slåp och udda tallrikar, glas och bestick, allt köpt på loppis.

 2. underbart! jag älskar filmisarna och glasbubblorna! vi har också valt bort tv:n hos oss och det är så himla skönt. kram på dig!

 3. jag döööööör! gudars vilket snyggt soffbord! jag har sett många i mina dar men det där är perfekt, älskar hyllorna på sidorna. är grymt avundsjuk kan jag tala om!

  har mina filmisar inramade ovanför sängen 😀

 4. Mycket tjusigt filmrum!
  Speciellt soffan och soffbordet i kombination. Håller med Betty Lou här ovan om att soffbordet verkligen är perfekt, väldigt snyggt och praktiskt med de små hyllorna till.

 5. tack för härlig inspiration! har en likadan golvlampa som er, kör oxå på lite 50tals stuk hemma.
  Vore skoj och veta var du secondhand-shoppar, så man har några tips om man far ut i sverige.
  Sthlm är dyrt.
  peace

 6. Du är lycklig som har det där FINA bordet! Det var hur tjusigt som helst! Hemma hos mig finns det liknande möbler som jag fått av min mormor, men det där bordet var snäppet vassare!!

 7. Jag älskar verkligen bordet! Superfint verkligen, du har ett öga för det här Clara!

 8. hej clara
  vilken himla himla himla INSPIRERADE blogg du har. det liksom rycker i pyssel nerverna!

  min favorit var “gå bort presenterna” så himla fina!

  jag vill göra sånna på en gång 🙂

  kram

 9. Hej!
  Skön stil hemma hos er!
  Har också gamla filmisar inramade, men inte så många…
  Jag gör också om jämt hemma, min man fattar inte vitsen. Jag behöver små förändringar!

 10. WOW! Så otroligt fint! är själv också svag för second hand och arvegods, så min lägenhet är också fylld med möbler med varierande historia och livsöden! kul, jag gillar att ens grejer även fått glädja andra innan en själv! Nej du, nu ska jag nog gå och möblera om lite! du inspirerar!

 11. Sixten är så söt. Längtar efter hund, men vi har inte tiden som krävs tror jag. Fint rum också. Lite läbbiga blommor dock :)!

 12. För att bryta av mot allt östrogen här så känner mig nödgad att kommentera.
  Ni har ett mycket fint hem, av det som visas. Att inte ha en tv är väldigt provocerande för många, jag förstår dock inte varför. Precis som ni ser min fru och jag på film ibland (via datorn) men vi har ingen tv. Fantastiskt skönt.

 13. Så härligt personligt ni har det hemma. Gillar skarpt. Fastnade för ideén med granriset, den ideén snor jag direkt!

 14. vad söt sixten är. vilken ras är han? om han var en människa skulle han säkert ha väääldigt lockigt hår, det är sött.

 15. Idag såg jag en enorm sån kula med en hel bukett i, på en vintagebutik. Jag funderade en sekund på att köpa den och skicka, men det skulle förstöra min julbudget. Jag sänder den via tanke 🙂

 16. Vad fint ni har det! Och vet du, jag har gjort en precis likadan tavla av min mammas filmisar. Helt oberoende av dig ska du veta 🙂 Visst är de fina?

 17. Åh, jag har en exakt likadan tavla med min pappas gamla filmisar 🙂
  Allt kan förvandlas till konst .

 18. Fantastiskt! Du har VITT pompejatyg! Jag älskar det tyget, har sytt av det gröna, rosa och bruna. Visste att ett rödbrunt fanns också, men det här var helt otippat och annorlunda.

  Fint du har det:-)

 19. ok clara. Du brukar alltid vara så vis och ha så bra smak men i dag satte jag morgonté rakt i vrångstrupen det du kallar “kitchiga glasbubblor med plastblommor” är bland det fulaste som finns. Men ok, vi drar till med något “smaken är som baken”, eller min favorit från min gammla mattelärare “även solen har sina fläckar”. Men misströsta inte, jag läser i morgon igen. 🙂

 20. Hej!

  Jag har länge varit på jakt efter sådana glaskulor med blommor i.
  Har du tips om var man kan hitta dem?

  Mvh

 21. Hej!
  Kan du tipsa mig om var jag kan hitta såna glasbubblor med plastblommor i? Jag vill hemskt gärna skaffa en eller två stycken. Kan man köpa de nya någonstans eller har alla dessa exemplar som finns i omlopp lyckats klara sig från 70-talet?

 22. Alltså, hur hanterar du såna underbara gamla möbler som du nu flera år senare inte har kvar i ditt hem (utifrån vad man kan se på bloggen nu)? Klarar du av att göra dig av med sånt, eller har ni ett väldigt stort förråd där du kan ställa fina 50-tals soffor som inte platsar längre? 😉