Tjuven

Jag vet vem som äter upp all fågelmat jag tillverkat

uc-5927.jpg

Det är denna sköna herre

uc-5924.jpg

Men det är klart. Ekorrar ska väl också få äta.

Att tillverka sin egen fågelmat ger mer vuxenpoäng än att gifta sig. Nu fattas bara en prenumeration på Allers så kan jag snart gå i pension.  He ska bli skönt.

Äpplen på ståltråd för gästerna i trädgården 

DIY – hemlagad mat till vinterns småfåglar

Fågelbord fyndat på loppis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Tjuven”

 1. Åh. Ekorrar är så otroligt fina. Det är något smått magiskt över dem, när de far fram mellan ekarna här hemma hos mig.

 2. Det kan ju inte gå att neka en ekorre mat?! De är så levnadssmarta och modiga. Jag fick ögonkontakt med en ekorre en gång och den var så nära. Jag är övertygad om att ekorren är otroligt smart och vet något om oss människor som vi inte vet själva.

 3. vi har också några små tjuvar hemma, tyvärr har vi även några katter som älskar att hänga under maten och fånga både tjuvar och besökare ibland.

 4. Om jag bara fick hålla i en såndär lurvig sötnos och pussa på den… Men då hade jag förmodligen pussat ihjäl den så det är lika bra att ekorrar är sådär skygga som de är. Suck.

 5. Jag önskar att jag har tagit mig tid att tillverka fågelmat för jag tycker roligt och jag är nog den mest ovuxna människan som finns.

 6. Ja man ska släppa fram tanten i sig som vill göra fågelmat. Jag står ofta och sneglar på allers när jag är på ica. Så sitter jag och stickar raggsockor på kvällarna. 🙂

 7. Åh, så sjukt söt!
  Jag gillar verkligen ekorrar. Vi har en massa halvtama där jag bor som brukar kunna smita in i lägenheterna om man har öppet om somrarna och mat framme…

 8. “He ska bli så skönt”

  Underbart! Norrländskan igen alltså…
  Ett tips; kolla in Carina Kågströms bilder! Hon är konstnär och mamma till en kompis till mig, och har gjort världens roligaste bok om hur det var att flytta från Gbg till Härnösand. Där finns bland annat bilden “Hemspråksträning” då en lärare står och pekar på tavlan framför lågstadiebarn; “He Hedde Hett”
  😀