Vad ska man äta då?

a-1452.jpg

Jag bakar en ny sats morotsbröd. Det är så gott till helgfrukosten.

Ljuvligt hemma bakar nästan alltid någon sorts helgkaka. En trevlig tradition som dock inte fungerar hemma hos oss eftersom att Jakob inte äter socker.  Och det blir lite väl mastigt att äta upp en jättestor kaka helt själv. Tro mig. Jag gjorde det häromdagen och det var en prestation utöver det vanliga.

Nu grunnar jag på vad jag ska äta till middag.  Det är ju Jakob som sköter middagarna och jag har ingen aning om vad jag ska äta när han är borta.   Känner mig som en sådan där gubbe som är hjälplös utan sin fru. Som inte ens kan värma tevatten.

Vad ska ni äta till middag idag? Kan ni inte ge mig några förslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 kommentarer på “Vad ska man äta då?”

 1. Middag (mat) är det bästa! Vi ska äta spaghetti o köttfärsås, som vi har gjort varje fredag de senaste 15 åren. Men hade jag fått välja hade jag nog ätit bakad potatis med smör:p Bröd i alla former är ju också mumsigt!

 2. Jag ska inviga min underbara lergryta som jag fick i födelsedagspresent. Kyckling pch rotsaker blir det i den, så himla gott =)

 3. Okej, here we go. Blanda kokade äggnudlar, kokt broccoli, kokta morötter och rått ägg rakt ner i varm kastrull tills ägget koagulerar. Krydda med örtsalt.Smula fetaost över. Världens enklaste och godaste! och NYTTIGT!!!

 4. Du borde äta palt eller kroppkakor. Det är jättebra ensamhemmamat. Min 1-åring äter kroppkakor nu, alldeles själv. Det kan nog vara en av hans favoriter. Tillsammans m lax förstås.

 5. min middag blir rotfruktsgratäng: potatis, morot, palsternacka och blomkål. ovanpå det grädde, tacosås och nersmulad buljongtärning.
  jag skulle vilja baka mer, men det är så trist när man bor själv! känns dåligt att ha ätit upp hela sockerkakan/osv själv, man tröttnar också.

 6. Her har jeg samlet noen vegetariske middagsforslag fra min blogg. De fleste kan man fint lage til bare en person, men du bør kanskje halvere oppskriften på den mexikanske suppen. Håper du finner noe du liker!

  http://homemaker.blogg.no/1219533394_24aug2008.html

  http://homemaker.blogg.no/1219872342_27aug2008.html

  http://homemaker.blogg.no/1221151773_mexikansk_torsdag.html

  http://homemaker.blogg.no/1221676258_halloumi_med_couscous.html

  http://homemaker.blogg.no/1230467312_canneloni_med_spinat_.html

 7. Jag hade tänkt göra goda kikärtsbiffar och koka bulgur och morötter till. Går snabbt och lätt att göra och kan kryddas pur som helst efter humör och smak. Mumma.

 8. Jag är på kontoret och var tvungen att köpa riktigt äcklig hämtmat, inget att rekommendera.
  Hade jag varit hemma hade nog mannen fått göra Rösti eller så hade jag nog ätit stekt ägg och broccoli. Det är en omotiverad och lite grinig och trött dag idag nämligen.

 9. Nyss åt jag rester från igår: bönbiffar som jag bara mixade ihop av två sorters bönor och lite purjolök och kryddor och den potatis som var över, samt nykokt ris med gurkmeja och paprikapulver som färg- och smaksättare, egenmarinerade squashskivor, majs och avokadobitar. Skulle kanske varit gott med sås till, men squashbitarna vra ju oljiga och avokadon kladdig!

 10. Här blev det fruktsallad på gult äpple, banan och apelsin. En halv burk keso ( norsk variant)riven ingefära, färska dadlar, paranötter och cacao nibs =)Sesamknäcke med tahini till. Yammi Middag för en sötmoms

 11. jag åt popcorn till middag. fast det är nog inget jag rekommenderar egentligen för man mår inte så jättebra sen..

 12. Man kan ju alltid svänga ihop några vanliga biffar av färs, quornfärs, bönor eller vad man vill (äter man kött kan man ha lite bacon i). Och till det servera stekt vitkål med lite lingonsylt i. Det åt jag igår. Gott! Stekt vitkål är godare än kokt potatis.