Pizzabak i köket. Recept på pizza från deg till tomatsås och färdigt recept med egna ingredienser. picture-1351.jpg

Deg (till 2 stora pizzor):

4 dl ljummet vatten

4 msk mjölk

½ pkt jäst

1 tsk salt

1 msk honung

4 msk olivolja

10 dl vetemjöl

Tomatsås:

En vitlöksklyfta

En hel gul lök

En burk champinjoner 300 gram

Krossade tomater, 500 gram

Oregano, dragon, basilika

Salt och peppar

(+ valfri pizzatopping).

Så bakar du din egen pizza:

Blanda ut jästen i det ljumma vattnet. Häll därefter ner honung, salt, mjölk och olja.

Blanda sedan i mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.

Lägg den att jäsa under en bakduk på en varm plats. Gärna 30-40 minuter.

Plocka fram en stekpanna och smält en stor klick smör.

Hacka en klyfta vitlök och en hel gullöke och fräs i pannan.

Krydda med oregano, dragon och basilika och låt deras smak kultiveras i smöret.

Hacka därefter i champinjonerna och låter dem också stekas.

Blanda slutligen ner de krossade tomaterna och smakar av med lite salt och peppar.

När degen jäst färdigt delas den i tre delar och bakas ut med kavel och läggs på en plåt. Bred den ljumma tomatsåsen över pizzan och strö på valfri topping. Till exempel oliver eller ananasbitar. Riv slutligen osten och strö generöst över pizzan. Grädda i 10-15 minuter på 250 grader.

Pizzadegen ska röras till. Här är jag pizzabagare i rosa förkläde. picture-1344.jpg

Hemgjord pizza på egen deg med egen tomatsås och olivet på tallriken. picture-1158.jpg