Pizza med chevre och ruccola

Färska skivade champinjoner, chevre och lufttorkad skinka på pizzabotten.

Ett fräscht sätt att göra pizza är att skippa tomatsåsen och istället ringla lite olivolja.

Strössla med ruccola och chevreost, färska champinjoner och lufttorkad skinka.

Nygräddad pizza på tallriken.

Grädda pizzorna precis som vanligt och ringla över lite flytande honung när de kommit ut ut ugnen.

Ät med glupande aptit!

Pizzadegen jag gör har jag lärt mig av pappa och den är riktigt bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Pizza med chevre och ruccola”

    1. Du får ju äta chevré om den “bubblat” i ugnen. Jag läste SLV’s rekommendationer för gravida och konstaterade att gratinerad mögelost går bra.

      1. jepp,även jag har hört om det,är den tillredd på något sätt är det helt okej(förstås innom måttliga mängder…)

  1. Men om den är uppvärmd är den inte ok då? Var så när jag var gravid i alla fall, fast de ändrar ju råden hela tiden så det är bäst du kollar.
    /åsa

  2. Jag bara ÄLSKAR den pizzan. Brukar göra en snabbvariant och ta köpta tortillabröd eller nanbröd till botten. Gott gott 😀

  3. Å vad gott det ser ut! Har precis varit i Rom en vecka och ätit så mycket pizza att jag trodde att jag aldrig mer skulle bli sugen på det, men ack så fel jag hade. Turligt nog!

  4. Jag hittade på en ny pizzafavorit igår: grunda tunt med naturell tomatpuré, sen ett lager ajvar relish. Tunt skivad förstekt (saltad och pepprad) sötpotatis, hackade soltorkade tomater, solros- och pumpakärnor, lättkokt skivad brysselkål och så riven ost och mozzarella på toppen. Mycket gott!

  5. Nämen! Att jag inte tänkt på det förut..! Jag brukar ofta tänka att tomatsåsen tar bort den där rena goda smaken av övriga ingredienser. Men ta bort den? Nej det hade jag visst inte reflekterat över… 😉 testar nog på fredag, vi är inne i en chevreperiod så det passar fint! 🙂

  6. Ett tips när man har fin fin skinka på pizza, är att ringla flytande honung, helt underbart gott, Gott med litet sötma till den salta skinkan( fick smaka det på ett pizzeria i Stockholm:)

  7. Blanda olivoljan med mortlad vitlök och favoritörterna och bred ut på pizzabotten. Ännu godare.

  8. Tack för bra tips! Vi gör hemmagjord pizza varje fredag men alltid med hemmagjord tomatsås som bas (ja, vi är pizzanördar). Provade med olivolja som bas i fredags och det var ljuvligt gott! Vi körde på följande fyllning: skivad vitlök och rödlök, färska champinjoner som stekts innan, grön paprika, körsbärstomater och mozzarella. Sen toppad med god salami och babyspenat vid servering. Och flingsalt. Ljuvligt!!

  9. Nu har vi gjort pizza efter ditt goda recept. Gubben var först skeptisk till pizza utan tomatsås men han tyckte det var väldigt gott sen. Vi gjorde din pappas pizzadeg också. Väldigt gott! Tack! Kram Ami