
Ett fräscht sätt att göra pizza är att skippa tomatsåsen och istället ringla lite olivolja.
Strössla med ruccola och chevreost, färska champinjoner och lufttorkad skinka.

Grädda pizzorna precis som vanligt och ringla över lite flytande honung när de kommit ut ut ugnen.
Ät med glupande aptit!
Pizzadegen jag gör har jag lärt mig av pappa och den är riktigt bra!










36 svar
Nu har vi gjort pizza efter ditt goda recept. Gubben var först skeptisk till pizza utan tomatsås men han tyckte det var väldigt gott sen. Vi gjorde din pappas pizzadeg också. Väldigt gott! Tack! Kram Ami
Tack för bra tips! Vi gör hemmagjord pizza varje fredag men alltid med hemmagjord tomatsås som bas (ja, vi är pizzanördar). Provade med olivolja som bas i fredags och det var ljuvligt gott! Vi körde på följande fyllning: skivad vitlök och rödlök, färska champinjoner som stekts innan, grön paprika, körsbärstomater och mozzarella. Sen toppad med god salami och babyspenat vid servering. Och flingsalt. Ljuvligt!!
Blanda olivoljan med mortlad vitlök och favoritörterna och bred ut på pizzabotten. Ännu godare.
Supertack för tipset då jag har barn som inte tål tomat!
Ett tips när man har fin fin skinka på pizza, är att ringla flytande honung, helt underbart gott, Gott med litet sötma till den salta skinkan( fick smaka det på ett pizzeria i Stockholm:)
Ser riktigt gott ut! Hemgjord pizza är många gånger godare än på restaurang.
Oj vad mums!
Nämen! Att jag inte tänkt på det förut..! Jag brukar ofta tänka att tomatsåsen tar bort den där rena goda smaken av övriga ingredienser. Men ta bort den? Nej det hade jag visst inte reflekterat över… 😉 testar nog på fredag, vi är inne i en chevreperiod så det passar fint! 🙂
Ser såå mumsig ut!
/åsa
Chevrepizza låter så gott!
Nu blev jag hungrig!
Vad gott det låter! Ett annat gott recept på Pizza Blanco, med tryffelolja och buffelmozzarella finns på denna blogg: http://pizzarevolutionen.blogspot.com/2012/01/pizza-bianco-nyarspizza-2012.html
Jag föredrar nog en hemmagjord calzone med champinjoner 🙂
Tack! Behöver förnya mina pizzarecept. Kram Ami
Jag brukar lägga på skinkan och ruccolan efteråt, blir så himla gott! tips!
Ser fräscht ut! Uppfriskande med lite alternativ!
åhh den ser ju hur smarrig ut som helst 🙂
kram Åsa
Åh, jag tycker det ser supergott ut.. Och jag är inte ens så förtjust i olivolja ^^
Oj så gott det ser ut, länge sedan jag åt pizza nu!
Det såg himmelsk ut. Morgondagens middag!
Ååååh så gott! Jag längtar till fredag, då är det pizzadag hos oss.:-)
Jag hittade på en ny pizzafavorit igår: grunda tunt med naturell tomatpuré, sen ett lager ajvar relish. Tunt skivad förstekt (saltad och pepprad) sötpotatis, hackade soltorkade tomater, solros- och pumpakärnor, lättkokt skivad brysselkål och så riven ost och mozzarella på toppen. Mycket gott!
Nom-nom-nom!!
Inte så jätteförtjust i pizza, men det där ser ju faktiskt riktigt gott ut! 🙂
Det såg juh super mummsigt ut! Nu blir jag kvällshungrig!
Smarrigt! Jag brukar använda pesto istället för tomatsås, blir också riktigt gott.
Prova att ha lite päron och valnötter till också! Jättegott.
http://lena-makeaheadfood.blogspot.com/2011/10/pizza-med-paron-chevre-valnotter-och.html
Å vad gott det ser ut! Har precis varit i Rom en vecka och ätit så mycket pizza att jag trodde att jag aldrig mer skulle bli sugen på det, men ack så fel jag hade. Turligt nog!
Vad härligt god den pizzan ser ut. Den kommer jag att göra. Tack för alla recept du bjuder på.
Vilket bra tips! =) Detta borde testas! =)
Jag håller med, ser hur gott ut som helst ju 🙂
Kram Mrs G
Jag bara ÄLSKAR den pizzan. Brukar göra en snabbvariant och ta köpta tortillabröd eller nanbröd till botten. Gott gott 😀
Men om den är uppvärmd är den inte ok då? Var så när jag var gravid i alla fall, fast de ändrar ju råden hela tiden så det är bäst du kollar.
/åsa
Åh, det ser så gott ut. Jag får inte äta chèvre nu eftersom jag är gravid, men om 3 veckor så….!!!
Du får ju äta chevré om den ”bubblat” i ugnen. Jag läste SLV’s rekommendationer för gravida och konstaterade att gratinerad mögelost går bra.
jepp,även jag har hört om det,är den tillredd på något sätt är det helt okej(förstås innom måttliga mängder…)