Vegetarisk gryta med kikärtor

Gul färgglad currygryta som är vegetariskt på tallrik med ris och grönsaker. kikartsgryta.jpg

Gryta med smak av curry,  kokos och banan. Många som provar vegetarisk mat tycker att den är torr och tråkig. Det här receptet är dock varken torrt eller tråkigt. Däremot är grytan krämig, kryddig och mättande. Och dessutom jättebillig!

Du behöver:

4 portioner

2 morötter tärnade

1 gul finhackad lök

1 röd tärnad paprika

3 msk rapsolja

1- 2 tsk curry.

400 gram kokta kikärtor (kokta)

3 ½ dl kokosmjölk

3 stycken bananer

örtsalt

jordnötter

oliver

Så kokar du vegetariska grytan:

Koka upp morötterna i lite saltat vatten så att de blir lite mjuka.

Fräs sedan löken och paprikan och dofta därpå över curryn.

Tillsätt morötterna, kikärtororna och kokosmjölken.

Häll därefter ner bananerna och låt det småputtra några minuter.

Servera med ris och generösa nävar jordnötter och svarta oliver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Vegetarisk gryta med kikärtor”

  1. vad gott med laktosfritt recept. jag blev det inte sen jag är född men bara för några veckor sen vet jag det och usch så svårt att hitta bra alternativer. tack!

  2. Jag är en sån’ som äter allt och gärna vegetariskt. Jag har en vän som gör en indisk gryta, tänkte dela med mig av detta recept.
    Kristinas curry
    Det här behövs:
    grönsaksbuljongtärning
    tomatpuré och/eller krossade tomater
    grönsaker (sötpotatis, potatis, aubergine, zuccini, morot, blomkål, broccoli etc.)
    röda linser (tvättade)
    lök
    vitlök
    färsk ingefära
    ganska mycket svart hel spiskummin (om du har)
    ganska mycket både hel och malen spiskummin
    några koriander frön (grovmalda)
    kanske lite cayennepeppar
    lime
    lite socker
    salt
    garam masala
    Gör så här:
    Skiva/tärna alla grönsaker (i lagom stora bitar för ungefär 20 min kokning)
    riv ingefära.
    Fräs svart spiskummin, spiskummin, korander och cayennpeppar tillsammans med vitlök lök och ingefära.
    Lägg i alla grönsaker, fräs en stund.
    Häll i vatten, buljong, krossade tomater, tomatpuré och röda linser.
    Låt puttra i ca 20 min.
    Smaka av med lime, socker, garam masala och salt.
    Servera med ris, chutney, raita och naan.

  3. ah precis vad jag behövde, det här verkar skitgott! jag bor hos en kompis några veckor o behöver ge tillbaka på nåt vis. det blir matlådor till den mjölkallergiska!

  4. Folk som påstår att vegetarisk mat är torr och tråkig har förmodligen ingen fantasi och är rädda för att prova något nytt. För tänk om, tänk oom det skulle vara gott! Hemska tanke 🙂

    De här receptet verkar toppen! Måste testas!

  5. Jag gjorde det redan dagen därpå, med jasminris och åt med pinnar. Så sjukt gott och bra, perfekt matlåda också för man höll sig mätt så länge. Tack för tipset!

  6. Jag testade göra receptet idag, det blev ju jättegott!! tack! En portion och tre lunchlådor blev det, perfekt =) Det ska jag göra nån fler gång!

  7. Det var jättegott! Jag ville få ner priset, så jag skippade oliverna och jordnötterna. Då smakade det inte tillräckligt, så jag smaksatte med hot chili sås och salt, riktigt gott. kan du inte ge oss fler vegetariska recept? kikärter var ju riktigt gott.