Gul färgglad currygryta som är vegetariskt på tallrik med ris och grönsaker. kikartsgryta.jpg

Gryta med smak av curry,  kokos och banan. Många som provar vegetarisk mat tycker att den är torr och tråkig. Det här receptet är dock varken torrt eller tråkigt. Däremot är grytan krämig, kryddig och mättande. Och dessutom jättebillig!

Du behöver:

4 portioner

2 morötter tärnade

1 gul finhackad lök

1 röd tärnad paprika

3 msk rapsolja

1- 2 tsk curry.

400 gram kokta kikärtor (kokta)

3 ½ dl kokosmjölk

3 stycken bananer

örtsalt

jordnötter

oliver

Så kokar du vegetariska grytan:

Koka upp morötterna i lite saltat vatten så att de blir lite mjuka.

Fräs sedan löken och paprikan och dofta därpå över curryn.

Tillsätt morötterna, kikärtororna och kokosmjölken.

Häll därefter ner bananerna och låt det småputtra några minuter.

Servera med ris och generösa nävar jordnötter och svarta oliver.