Grötigt

picture-1011.jpg

Dagens lunch bestod av hemmagjord risgrynsgröt och fetmjölk

picture-1018.jpg

Mjölk ur en porslinstillbringare smakar mycket bättre än mjölk ur paket, av någon anledning. Jag känner mig sådär lagom Lisa i Bullerbyn av att dricka mjölken på det viset. Det är nog därför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Grötigt”

 1. Hej du underbara! Jag ville bara säga tack för det utomordentliga brödrecept nedan som jag och min rumskompis provade när vi var hemma och hungriga, funkade perfekt! I övrigt är din blogg den tidsfördriv man helst prioriterar! Men du borde inte lägga så fina bilder på svensk mat! Man blir för sugen och så längtar man hem! Puss och kram Skumbanan!

 2. Så fint det ser ut med sådan kanna! Tyvärr blir det inte så praktiskt eftersom vi dricker havremjölk som måste skakas innan varje servering. Jag ser för mitt inre ett vit-prickigt kök på Lyckobacken om vi skulle ha mjölken i en sån kanna! 😉

  Kramalin

 3. Clara! Jag tycker att du är så himla duktig som hinner blogga trots att du har så mycket att göra. Det blir som en liten present varje gång man går in här och ser att du uppdaterat. Jag hoppas att arbetet med jultidningen går bra, och att du inte behöver bränna ut dig helt för det! Jag åt faktiskt också risgrynsgröt igår … Årets första, så gott! Och jag håller med dig om mjölktillbringaren, det blir som en annan sak att dricka mjölk när man har den i en sådan. Ibland önskar jag – och det vore ju riktigt smart även ur miljösynpunkt – att vi fortfarande hade glasflaskor till mjölken som man kunde få påfyllda när man ville. Istället för att gå och köpa de där gräsliga Tetrapaken. Det vore något det! Kram. /Cecilia

 4. jag skulle nog vilja påstår att hemmagjord risgrynsgröt är bland det godaste man kan äta! Det är lite synd att vår familj nästan endast gör det i juletider

 5. Gröt gjorde jag igår på första gången på länge. Min dotter låg sjuk & blev sugen på gröt så jag kokade ihop ett lass. Jag hade visst glömt hur gott det är!

 6. Fetmjölk ska det vara. Så himla gott. Dock är jag förvånad att väldigt många förskolar i min kommun serverar lättmjölk till barnen. Känns inte helt OK faktiskt.

 7. Åh, så supergott. Det får jag nog koka till mina killar idag. Spännande med arbetet av jultidningen kan jag tro. Ska försöka få iväg en beställning så jag får hem ett ex i min låda. 🙂

 8. Risgrynsgröt är absolut åretruntmat. Sjukt smidigt att ha i kylskåpet och ta fram till lunch eller kvällsmat eller vad som helst. Med massor av kanel.

 9. alltså alla dina bilder är så stämningsfulla! man blir sugen på gröt och känner nästan grötdoften.. och jag gillar inte ens gröt! =P

 10. Jag älskar den andra bilden! Så fint ihop, allting.

  (och när jag skulle skriva adressen till kafferepet här ovan blev det först “kaggerepet”. det tyckte jag var roligt hihi)

 11. Ojoj! När jag igår såg detta inlägget kom jag att tänka på hur grötsugen jag var förra veckan och blev smått upprörd över att jag än inte fått någon. Så när jag senare på kvällen kommer hem från min kära mormor sitter min mamma nöjt i soffan och säger att hon har kokat gröt. Dock så fick jag en mindre utskällning för att jag råkade sleva upp kanelstången hon slängt i. Illa, illa.