Söndagen i korthet

prodipe-126.jpg

Söndagen har varit en rysligt bra dag. Regn och kallt. Te i sängen med chokladbitar samt Jane Eyre och Melker. Så här sitter Melker och iakttar mig när jag läser. En decimeter från ansiktet. Han har inte vett att inte stirra.

prodipe-120.jpg

Jakob var precis som vanligt arbetsam i trädgården. Höststädning kallas det.

prodipe-226.jpg

Fram på dagen gjorde jag en utflykt och hittade en underbar tillfällig loppis som drevs av två gamla tanter. Massor av hemvävda textilier för en guldpeng stycket. Jag köpte tre fina femtiotalsgardiner i tunn bomull. Perfekta för köket.

prodipe-148.jpg

Sedan besökte jag en ekobondes gårdsbutik inte långt ifrån oss. Där bunkrade jag massor av grönt inför vintern. Sånt som jag själv inte fått i landet. Massor av vitlök, kruspersilja, dill, vanlig gul lök, rotselleri, broccoli och blomkål. Fick dock inte tag i allt så jag ska dit igen någon annan dag. Jag hade förstås kunnat köpa samma varor på bondens marknad på lördagen men det är så otroligt mycket billigare att handla direkt från gårdsbutikerna på landet. Plus att man kan passa på att fråga odlaren om råd och få massor av tips och fina ideér.

prodipe-139.jpg

Och trots att jag har morötter själv var jag tvungen att köpa på mig lite till. Titta bara så vackra de är. Gula, orangea och plommonlila.

Resten av dagen spenderade jag i köket med att repa kryddor, förvälla grönsaker och frysa in i lagom portionsförpackningar. Nu får bebben i magen fantastiska vitaminbomber. Älskar eko! Älskar att bunkra! Älskar att känna mig som en husmoder som klarar vilken svältperiod som än må komma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Söndagen i korthet”

 1. Åhh. Jag älskar hur fint du får husmodersysslor och morötter att låta i ditt sista stycke. Allt annat än studentkorridorstil som jag lever, men vad det låter fint hörru.

 2. åh, så ljuvligt det låter!
  jag har hittat en ekologisk småskalig odlare här i närheten av mig, kanonbra! jag blev så glad! det värsta är att det är inte supernära så att man kan cykla utan jag måste ta bilen. men jag tänker att det är ändå hundra gånger bättre, och om jag skall köpa en låda ifrån henne så kan jag ju alltid fråga om någon jag känner skall ha något, så man samordnar det.
  ha en fin måndag!

 3. Åh, ni är så himla mysiga! Det är precis så här jag vill leva i framtiden 🙂 Komplett med hund som stirrar på en när man läser och allt. Förresten, kan inte du skriva lite mer om just maten, hur du gör när du “bunkrar upp”, hur du förvarar och konserverar och lägger in (om du nu gör allt det förstås, haha). Jag har ingen som helst möjlighet att göra sådant själv i år, eftersom jag för tillfället är lite granna hemlös, men det är så himla mysigt och trösterikt att läsa om! Kram!

 4. Skriv gärna mer om hur du ‘bunkrar’! Det är alltid roligt att läsa andras bästa tips för att konservera, förvälla, frysa in, torka…!

 5. Brukar inte kommentera men vill bara säga att din blogg är den enda jag läser, du är toppen Clara! Blandar vackra bilder, tips och funderingar ifrån din vardag och med viktiga politiska ämnen, finns allid något intressant att ta med sig och fundera över eller inspireras av. Finns förresten inget bättre än en hund som inte har vett att inte stirra på en när man ligger och läser, vi har en sådan fast i större format :)All lycka till dig!

 6. Jag vill ha fler tips på hur man gör som du, hur man kan tänka mer på miljön, närodlat och så vidare. Har du tips på litteratur så är ju det också jättebra. Skulle vilja göra så mycket mer men av ovetskap och lathet så blir det inte mycket gjort. Tack för din blogg!

 7. Melker är precis som min gamle katt Nisse, salig i åminnelse, läsning var förmodligen rena fötolämpningen när jag kunde ägnat mig åt det jag var där för nämligen att klappa honom på magen

 8. Haha jag känner igen det där med hunden mitt i nyllet, är som vår Molly. Alltid lika nära ska hon sitta haha!=) Härliga bilder, ser gott ut med allt grönt!

 9. Du har en fantastiskt fin blogg 🙂 Jag har oxå en dansk/svensk gårdshund som heter Mika. Hon är underbar, visst är det en kanonras??
  Lycka till med babyn //Linda