Fast vi bara bor några mil från Umeå är vädret här helt annorlunda. Det var en av anledningarna till att jag föll för platsen. När det regnar och slaskar i stan har vi just precis någon grad kallare och snö istället för tö. Som idag. Oerhört fint.

Jakob tog sparken på hundpromenaden. Något sparkande blir det nog inte för mig i vinter däremot. Jag tror inte att allt det där bräsandet är bra för fogarna. Förresten bräsa – det vet ni väl vad det är? Jag skriver ordet men det blir rödmarkerat som att det är fel, det verkar inte finnas. Ändå är det en självklart del av min vokabulär. Sitt int å bräsa. Dvs, sitt inte och sära på/sprid ut benen. Är det ett norrländskt uttryck eller känner fler igen det här?

Förresten trodde jag länge att det verkligen fanns ett speciellt ord som hette kasche. Tygkasse och plastkasche. Så sa vi ju hemma. Säger fortfarande. Tygkasse och plastkasche. Å som jag blivit retad för det.